Pedeapsă versus Disciplinare

În înțelegerea mea, care nu este perfectă, toti cei ce suntem în Isus Hristos, spălați în Sîngele Lui, născuți din nou în familia lui Dumnezeu, nu mai suntem sub mînia și nici sub pedeapsa lui Dumnezeu. Totuși, tocmai pentru că suntem copii ai lui Dumnezeu iubiți de EL, putem fi sub disciplinarea lui Dumnezeu, (Evrei 12), dar adevărata pedeapsa pentru păcatele noastre, care ne dă pacea, a căzut peste Isus.

Însă Copiii lui Dumnezeu nu scapă de mustrarea și corecția lui Dumnezeu, ele fiind unelte pentru maturizare! Pentru că îi iubește, Dumnezeu își mustră copiii, îi disciplinează, îi corectează, dar nu-i mai pedepsește pentru păcat, deoarece păcatul deja a fost pedepsit în Isus Hristos!

De asemenea, cred că noi copiii lui Dumnezeu, putem să ÎL întristăm pe Dumnezeu, putem să stingem Duhul, să-L jignim, dar mînia autentică a lui Dumnezeu pentru păcate a căzut peste Isus Hristos! Se numește Har Pur și nu va mirați că nu îi înțelegem pe deplin, iar unii îl înțeleg greșit 😦

Din acest motiv Pavel spune în Romani 11:33 „O, adâncul bogăţiei, înţelepciunii şi ştiinţei lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecăţile Lui şi cât de neînţelese sunt căile Lui”

A se face deosebirea între pedeapsa care ne dă Pacea cu Dumnezeu și disciplinarea care e o școală dătătoare de pace a neprihanirii lui Dumnezeu! (Evrei 12:10-11). Prin disciplinarea Lui devenim părtași la Sfințenia Lui!

Cînd copiii lui Dumnezeu vor ajunge la Judecată, ei nu vor avea parte de mînia lui Dumnezeu, ci de rasplătirea lui Dumnezeu. Noi în viața aceasta suntem în Dragostea lui Dumnezeu și la Marea Judecată nu ne mai temem de mînia sau pedeapsa Sa, ci ne primim evaluarea și răslătirea.

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu