Cînd dă Dumnezeu, dă!

Regele Ezechia s-a rugat cu lacrimi și Domnul i-a promis vindecarea. (Știați că Domnul poate fi convins să se reăgîndească?). I-a dat lui Ezechia și un semn, în soare chiar. În Soare? Exact! Cînd Dumnezeu dă, EL impresionează!! Profetul Isaia i-a transmis lui Ezechia din partea lui Yahweh, următorul mesaj: soarele va trece înainte sau se va da înapoi cu 10 trepte pe cadranul solar al lui Ahaz, după cum dorește majestatea voastră!!! 🙂

Ezechia n-a leșinat, nici nu l-a arestat pe Isaia că a „bolborosit” ceva neinteligibil și neimaginabil, nici că se ține de glume, cînd el se perpelește în pat.

După ce a auzit ofertele divine, calm, a discutat cu prorocul Domnului despre acest lucru ca și cum ar fi fost cel mai obișnuit fapt cu putință! Discuția s-a încheiat cînd Ezechia a cerut ca soarele să se dea totuși înapoi. Dumnezeu l-a ascultat, iar soarele, ca „orice mire”, n-a avut de ales!

Vei zice că ar fi fost suficientă vindecarea, de ce trebuia să deranjeze soarele și deci cam tot sistemul solar pentru ai da unui om un semn și o încurajare? Cred că Yahweh a folosit respectiva ocazie ca să arate cît de mult îi pasă de cel ce se roagă Lui, se încrede în EL și trăiește frumos înaintea Lui, ca să atenționeze Ierusalimul și ca să se facă cunoscut în lumea de atunci. Cînd soarele s-a conformat, s-a cutremurat lumea răsăriteană. Păcat că Ezechia n-a înțeles mai mult!

Cînd ai o asemenea trăire n-ai cum să mai tremuri în fața babilonienilor, n-ai voie. Ai trăit o minune? Trebuie să-L lauzi pe Cel care ți-a dat-o. Nimic mai mult, nimic mai puțin! NU te lăuda numai cu ce ai primit, laudă-te cu Cel de la care ai primit!

Cînd babilonienii uimiți și poate și speriați, s-au deplasat în grabă la Ierusalim să-l întrebe pe rege despre minunea petrecută cu soarele, Ezechia a schimbat subiectul. Nu reiese din text că le-a vorbit despre Yahweh, nu le-a povestit cum a primit el mesajul de la profet și cum a privit împreună cu Isaia acea minune! Dacă ar fi făcut-o, probabil că omenirea ar fi avut o altă traiectorie! Cînd Dumnezeu îți dă, tu fii deștept și dă-I înapoi toată Slava: onorîndu-L, mărturisindu-L și slujindu-L!!!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu