Salvați de Perfecționism și Descurajare

1Ioan 1:8-2:2 este un pasaj vital pentru fiecare dintre noi.

După ce am fost curățiți de păcate, ar fi normal să nu mai păcătuim. Dar iată că Duhul aici ne spune ceva ce ne intrigă, dar ne și încurajează. Domnul ne scrie, nouă celor ce suntem deja mîntuiți, că dacă zicem că nu avem păcat ne înșelăm singuri și Îl facem mincinos tocmai pe Dumnezeu. Deci, chiar dacă pe unii sfinți îi deranjează, 1Ioan 1:8-10 declară că nu suntem perfecți!

În 1Ioan 2:1 ni se spune să NU păcătuim, dar dacă totuși cineva a păcătuit avem la Tatăl un Mijlocitor (în greacă: Avocat) Atotputernic, care n-a pierdut nici un caz. Aleluia!

I Ioan ne salvează și de perfecționism, dar și de descurajare. V-ați prins?

Pe de-o parte mi se spune că în trăirea pe pămînt, deși curățit de Sîngele lui Isus, totuși vom mai păcătui. Pe de altă parte, deși Domnul îmi spune că nu sunt încă perfect, EL mă salvează și de descurajarea faptului că am păcătuit, dar și de posibila mîndrie că nu am mai păcătuit, limitîndu-mi posibilitatea de-a avea despre mine păreri prea grozave.

Recent o soră din Biserică mi-a spus despre teama ei că nu mai poate fi iertată. După ce am predicat a doua zi de Paște și am proclamat faptul că Isus l-a iertat pe Petru recidivistul, de multiplele lui căderi, a venit și mi-a mulțumit pentru încurajarea primită.

Termenul „Mijlocitor”, în greacă, este Avocat, sau Apărător și e … revelator. Același termen e folosit și pentru Duhul Sfînt în Ioan 14:16. Aici are atributul și de Mîngăietor.

Dacă deci păcătuim, nu suntem abandonați și lăsați să fim copleșiți la nesfîrșit de rușinea și de povara pe care o produce păcatul în mod inevitabil. Isus Hristos cel Neprihănit este cu noi nu ca un  judecător sau procuror ca să aplice pedeapsa, ci ca să ne fie Avocat neprihănit, chemat să vorbească în apărarea noastră. Și ce vorbește El înaintea Tatălui? Ceea ce a vorbit întotdeauna: Mesajul iubirii. „Tată, iartă-i că nu știu ce fac”

Domnul nu aprobă păcatul, dar nici nu osîndește păcătosul care se pocăiește. El spune ceva mult mai profund. „Ei nu știu ce fac. Sunt orbiți de presiunea și de seducția păcatului și de aceea nu văd consecințele totale a ceea ce fac.”

Știați că păcatul este nebunie temporară? Toți cei ce au păcătuit pot spune: „am fost proști”. „Am fost orb și prost!” Indiferent ce spune gura, inima asta spune.

Tot ce am spus mai sus ne mîntuieste (salvează) de un perfecționism periculos care nu are de-a face cu Isus Hristos.

Ne salvează de un perfecționism care susține teoria gnostică care afirmă: „sunt liber de păcat, nu sunt afectat de nimic care face parte din lumea sentimentelor, a poftelor”. Greșit!!!

Din nefericire, încă suntem mult afectați de această lume și dacă suntem normali, o știm prea bine.

Smerenia și pocăința prin Duhul ne salvează de perfecționism, (mîndrie) știind că nu vom fi perfecți aici jos în experiențele noastre.

Mesajul lui Hristos însă, ne salvează și de perfecționism, dar și de descurajare, prin Avocatul nostru Atotputernic, care n-a pierdut nici un caz, nici chiar pe al tău, oricît de disperat ar fi el.

Sunt atîția creștini terorizați de faptul că nu mai pot fi iertați. Greșit! Isus Hristos cel neprihănit mijlocește pentru noi la timpul prezent. Slavă Lui !!!! 🙂 Deci e Nădejde și pentru cazul tău!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s