Însuși Dumnezeu a găsit vină în Vechiul Legămînt

 

„Dacă primul legămînt ar fi fost fără cusur, atunci nu s-ar mai fi căutat loc pentru al doilea” (Evrei 8:7).

Însuși Dumnezeu a găsit cusur în vechiul legămînt al legii. EL L-a trimis pe Dl Isus să fie Mijlocitorul nostru pentru un „un legămînt mai bun, bazat pe promisiuni mai bune” (Evrei 8.6) și întra-devăr noul Legămînt al Harului se bazează pe promisiuni mai bune și este mai plin de slavă decît slujba morții, pentru că nu mai depinde de noi, ci în totalitate de Isus, care NU POATE DA GREȘ!

Încheind un Nou Legămînt al Harului, Dumnezeu „l-a făcut pe primul învechit” (Evrei 8:13).

Cu alte cuvinte, odată cu apariția Noului Legămînt al Harului, cele 10 porunci au devenit învechite. Noi nu mai suntem sub slujba morții, ci sub Slujba lui Isus Hristos care aduce viață.

Îi Mulțumesc lui Dumnezeu că recent mi-a deschi ochii să înțeleg ceva mai bine declarația lui Pavel: „Căci mie nu mi-a rușine de Evanghelia lui Hristos, pentru că ea este puterea lui Dumnezeu pentru mîntuire” (Romani 1:16).

Mă tot întrebam de ce a trebuit Pavel să anunțe că nu-i e rușine de Evanghelie? De ce i-ar fi cuiva rușine de cea mai bună veste posibilă?

Acum, abia acum, încep să realizez că nu toți sunt dispuși să accepte cît de bună este cu adevărat Vestea Bună. Numele meu a fost tîrît în noroi pentru că predic Evanghelia Harului adus de Isus și îi învăț pe oameni că nu mai suntem sub Lege. Astăzi oamenii nu mai aruncă cu pietre, ci lansează vorbe, calomnii, comunicate și emailuri otrăvitoare.

Să știți că eu respect extrem de mult legea lui Moise pentru că realizez că nici un om nu o poate respecta. Trebuie să depindem în totalitate de Harul lui Dumnezeu.

Cei ce ne acuză că suntem predicatori ai Harului, sunt aceeași oameni care aleg să respecte doar legile convenabile pentru ei. Ei pretind că au cel mai înalt respect petru Lege, dar de fapt, coboară standardul legii lui Dumnezeu într-o poziție în care omul chiar consideră că o poate împlini. Așa că ei aleg legile care se potrivesc pentru personalitățile lor sau care sunt în concordanță cu cultele lor.

Ei bine, noi predicatorii Harului, suntem cei care avem cel mai înalt respect pentru Lege! Noi recunoaștem că este imposibil pentru om să respecte legea în mod desăvîrșit,  în exterior și în interior.

Nu poți să alegi legile pe care vrei să le împlinești. Biblia spune că dacă vrei să păzești legea, trebuie s-o împlinești pe toată și că dacă încalci o lege, le încalci pe toate. De asemenea, nu poți să păzești legea numai la exterior. Trebuie s-o păzești și în interior. Cunoști pe cineva, în afară de Isus, care poate păzi legea lui Dumnezeu într-un mod desăvîrșit, tot timpul? Hai să fim serioși!

Să fie clar și să nu existe nici o confuzie: eu sunt pentru Lege, în scopul pentru care a dat-o Dumnezeu. Vedeți dumneavoastră, Dumnezeu nu a dat legea ca noi s-o păzim. EL a dat legea pentru a aduce omul la cunoștința păcatului și la capătul eforturilor personale și astfel să recunoască nevoia de Mîntuitor.

Nu există nimic greșit cu Legea. Legea este sfîntă, dreaptă, bună și corectă, dar e vremea să realizăm că, în timp ce legea a sfîntă, dreaptă și bună, ea nu te poate face pe tine sfînt. Legea nu are putere să îndreptățească și cu siguranță nu are puterea să te facă mai bun.

Dragul meu, dacă te uiți într-o oglindă bună și vezi în ea pe cineva urît, nu da vina pe oglindă. Scopul oglinzii este pur și simplu să îți expună calitățile, dar și defectele.

În același fel, nu legea este de vină. Scopul ei de drept este acela de a-ți expune păcatele. Ea nu a fost concepută pentru a-ți îndepărta păcatele. De fapt, Biblia declară că legea a fost dată pentru a-ți înmulți păcatele. „Legea a venit pentru ca să se înmulțească greșala” (Romani 5:20).

Fără oglindă, nu ai conștientiza că ai imperfecțiuni. La fel, Cuvîntul spune că „prin lege vine cunoașterea păcatului” (Iacov 3:20). Cuvîntul ne spune de asemenea care este rolul Legii: „Legea a fost îndrumătorul nostru spre Hristos, pentru ca noi să fim îndreptățiți prin credință” (Galateni 3:24).

Toate aceste versete ne spun că Legea a fost concepută să ne conducă la capătul eforturilor personale pentru atingerea standardelor lui Dumnezeu, pentru ca astfel să ne dăm seama că avem nevoie de Mîntuitor.

Legea nu a îndreptățit pe nimeni, ci i-a condamnat pe cei mai buni dintre noi, dar Harul salvează chiar și pe cel mai rău.

Totuși, mai există și azi oameni care încearcă să folosească Legea, cele 10 porunci, pentru a scăpa de păcatele lor. E ca și cînd ar freca oglinda de față pentru a scăpa de coșuri. Pur și simplu nu funcționează!

Dragul meu, doar Sîngele lui Hristos, prin Harul Său, poate îndepărta păcatele.

Începe de acum să crezi și tu Vestea Bună! Sunt cel mai mare consumator de Har!!!!

 

Prelucrare după Joseph Prince

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu