Isus continuă să mă surprindă și să mă fascineze

Psalmul 110 este scurt, dar pentru mine are o încărcătură spirituală nouă, dar și profundă.

În el, regele David, prin revelație divină, ne dezvăluie cîteva frînturi dintr-o conversație care s-a purtat în Cer, înainte de întemeierea lumii. Fantastic!!!

Pasajul din Psalmul 110 este un text frecvent citat în Noul Testament. Isus l-a aplicat Sieși. Apoi este de asemenea citat de Petru: „Domnul a zis Domnului meu. „Șezi la drepta Mea pînă voi pune pe vrășmașii Tăi sub picioarele tale”. Domnul va întinde din Sion toiagul de cîrmuire al puterii Sale zicînd: Stăpînește în mijlocul vrășmașilor Tăi” (Ps 110:1-2)

În dialogul celebru dintre Tată și Fiu sunt cîteva revelații profunde care m-au surprins și pe care aș vrea să vi le împărtășesc:

Tatăl L-a așezat pe Fiul Său pe tronul Universului! Dumnezeu Tatăl a vorbit cu Dumnezeu Fiul, cu Isus, și Tatăl L-a pus să șadă la drepta Sa. Acel loc special al distincției NU a fost niciodată dat altcuiva. Asta înseamnă că Isus domnea din sala tronului încă înainte de-a se întrupa pe pămînt.

Aflăm din discursul lui Ștefan din Faptele Apostolilor 7, care vede Cerul deschis, că Isus este încă acolo! „Iată, văd cerurile deschise și pe Fiului lui omului stînd în picioare la dreapta lui Dumnezeu”

Cînd în Ierusalim s-a pornit o revoltă spontană împotriva diaconului creștin Stefan, și era ucis cu plăcere de oameni religioși și răi, prin lapidare, Cerul era Liniștit, nu împărtășea vacarmul momentului și Isus stătea în picioare la dreapta lui Dumnezeu, aducînd-i un onor special lui Ștefan, primul martir al Creștinismului. Ierusalimul era scena unei acțiuni criminale, Cerul însă avea o altă perspectivă asupra morții, era în Sărbătoare. Evreii l-au executat, Cerul l-a Onorat!

În al doilea rînd, Dumnezeu Tatăl, a făcut din dușmanii lui Isus un scaun pentru picioarele Fiului Său. Adică, din ei toți, (și nu sunt puțini), Isus este nedisputatul, neînvinsul, neînfricatul Rege al tuturor regilor. În mijlocul războiului spiritual, emoțional, fizic sau de orice altă natură, Isus domnește și va domni! Isus îi are pe toți sub controlul Său, chiar dacă azi nu vedem așa! Chiar și cei ce nu ÎL iubesc pe Isus și care acum NU I se închină, curînd i se vor închina lui. „ .. în Numele lui Isus să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pămînt și de sub pămînt și orice limbă să mărturisească spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul”. (Filipeni 2:10-11). Fascinant!!!

În al treilea rînd, Isus domnește în mijlocul dușmanilor Săi. Superb! Uluitor! Surprinzător și Uimitor! Dacă te gîndești bine la asta, ți se învîrte capul, dar și teologia. Numai gîndește-te bine!!!

Numește orice alt rege, de oriunde, care domnește în mijlocul celor ce îi vor moartea. Nu mai există așa ceva! După definiția noastră, domnitor este tocmai unul care își alungă dușmanii, nu? Și nu trăiește cu ei. Faptul că Isus nu-și alungă dușmanii, ci domnește peste ei, mie îmi spune multe despre caracterul Său, despre dragostea Sa, dar și despre puterea Sa, chiar și față de cei ce ÎL vor mort! E fascinant Isus Hristos!

Deci nu te mira și nici nu te teme de ura dușmanilor Săi, de conflictele împotriva valorilor Sale și de faptul că chiar acum lumea noastră se clatină. A Lui NU se clatină. EL e bine, mersi! EL e pe Tron în Sala Tronului, care este epicentrul Universului!

Dacă EL e liniștit, atunci și noi putem fi liniștiți! 🙂

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu