Cele trei Legi ale Noului Legămînt

Știați că și în Noul Legămînt există Legi ? Viața fără legi respectate produce haos!

„Voi pune legile Mele în mintea lor și le voi scrie în inima lor” (Evrei 8:10).

Știu că nu se poate trăi sănătos și nici ordonat fără Legi, însă Legile din Noul Legămînt sunt plăcere, nu povară!

Cum este viața în Noul Legămînt? Cum funcționează ea?

La ce legi S-a referit aici Dumnezeu cînd a spus: „Voi pune legile mele în mintea și inima lor”?

Cu siguranță că Domnul nu se referea la cele 10 porunci, cunoscute ca fiind legile Vechiului Legămînt, din moment ce tot EL a spus că a găsit cusur în acel legămînt și l-a declarat învechit și îmbătrînit. (Evrei 8:7-9,13).

Sunt cele trei legi ale Harului pe care le pune Domnul în mintea și în inima noastră în Noul Legămînt prin Duhul Sfînt. Iată cele trei Legi Superioare, care includ toate legile date vreodată de Dumnezeu:

1.Legea Credinței mature (Romani 3:27).

2.Legea Iubirii regale (Matei 22:37-40).

3.Legea Libertății reale (Iacov 1:25).

Acestea sunt cele trei Legi fundamentale și nenegociabile ale Legămîntului Harului!!

1.În Împărăția lui Dumnezeu totul funcționează prin Credință, dar nu orice fel de credință, ci credința în Isus Hristos și în Cuvîntul Său! Suntem mîntuiți prin har și prin credință. (Efeseni 2:8). Duhul Sfînt se primește prin credință (Galateni 3: 2,5,14) și miracolele divine se nasc tot prin credință! Însă credința reală și matură este credința care lucrează prin dragoste! (Galateni 5:6). Restul este păcăleală!

2.Trăiești conform legilor Noului Legămînt atunci cînd devi conștient de cît de mult te iubește Dumnezeu. Cu cît ești mai conștienți de dragostea Lui pentru tine, cu atît mai mult inima ta se va umple de dragoste față de Dumnezeu și față de semeni, inclusiv pentru dușmani. Noi ÎL iubim, dar și iubim, pentru că EL ne-a iubit mai întîi (1Ioan 4:19).

3.Cînd știi că ești acceptat de Dumnezeu datorită Jertfei lui Isus Hristos, vei avea curajul și libertatea, în calitate de copil al lui God, de a veni cu îndrăzneală în prezența Tatălui Ceresc. Dumnezeu te primește la EL așa cum ești, dar nu te lasă să rămîi așa cum ești!

În Isus Hristos ai libertatea de-a împlini Cuvîntul cu plăcere, de a trăi fără spiritul de legalism, fără frica de iad, fără teroarea sistemului religios piramidal și nici a comitetului bisericii! 😦 Cineva a zis: „În Isus Hristos ai voie să bei (cu moderație), dar NU mai ai nevoie să bei”. Se referea la alcool și avea dreptate. În Isus ai libertate să trăiești fără o supunere oarbă sau copilărească, ai dreptul să te bucuri, să dansezi în spiritul tău și să strigi de bucuria mîntuirii. În Isus ai voie să rîzi, să fii vesel, să fii bucuros, în ciuda circumstanțelor prin care treci. În Isus Hristos ai puterea și libertatea să ieși de sub tirania literei legii și să umbli în Duhul ei, care este Libertate în Har!!!

Respectă cele trei Legi și vei fi Fericit! Serios! 🙂

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu