Prima menționare a Duhului Sfînt

E interesant faptul că prima menționare a Duhului Sfînt în cartea Romani este legată de dragostea lui Dumnezeu! „Însă nădejdea aceasta nu înșală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost revărsată în inimile noastre prin Duhul Sfînt care ne-a fost dat”. (Romani 5:5).
Romani este o carte fundamentală și profundă pentru creștini. Se poate oare, ca primul lucru pe care Duhul Sfînt vrea să îl facă în inima noastră, să fie stabilirea faptului că Dumnezeu ne iubește, dar și că noi am primit dragostea Lui și putem iubi ca Dumnezeu?
Mulți oameni cred că Duhul Sfînt a venit pentru a ne da putere și nu greșesc! Adevărul este că Duhul Sfînt L am primit prin Har și prin credință tocmai pentru stabilirea faptului că Dumnezeu ne iubește, dar și a avea în noi puterea dragostei lui Dumnezeu! Oare am înțeles acesta mare Miracol?
Deci pentru că și tu ÎL ai pe Duhul Sfînt (sper, pentru că altfel nu ești creștin), poți și tu iubi cum iubește Dumnezeu! Doar oamenii puternici iubesc. Ceilalți sunt indiferenți sau chiar urăsc! Tu ai primit Duhul și Puterea iubirii divine și acesta este motivul pentru care aplici practic dragostea lui Dumnezeu la toți cei din sfera ta de cunoștințe, inclusiv la dușmani! Tu ai primit Duhul Sfînt cînd ai crezut??? Sigur? Dacă răspunsul tău deste DA, atunci dragostea lui Dumnezeu este deja în inima ta. Deci nu te mai ruga pentru dragoste pentru că deja o ai prin Duhul Sfînt care ți-a fost dat. Practică ce ți-a fost dat!!!
Factorul Plus +++

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu