Punctul de Cotitură – De ce a fost redirecționat Harul înspre noi?

Atitudinea ostilă a evreilor față de Evanghelie, a făcut ca Harul să fie redirecționat spre noi, neevreii! Acesta este momentul de Cotitură în istoria mîntuirii noastre și iată că nealeșii pot deveni … aleși!

Dar Pavel şi Barnaba le-au zis cu îndrăzneală: „Cuvântul lui Dumnezeu trebuia vestit mai întâi vouă, dar, fiindcă voi nu-l primiţi şi singuri vă judecaţi nevrednici de viaţa veşnică, iată că ne întoarcem spre neamuri”. (Fapte 13:46). Iată că în tot răul există și cîte un un imens … Bine! Prostia refuzului lor, înseamnă Șansa noastră unică!

Harul niciodată nu este irosit și nici risipit. Refuzul unora înseamnă șansa altora, în cazul acesta al nostru, al neamurilor, al neevreilor!! Tu ai primit Harul???

Împărăția lui Dumnezeu nu-i doar pentru „cei aleși”, nu-i doar pentru oameni buni și merituoși, ci și pentru cei păcătoși care se pocăiesc, cred și primesc Evanghelia, dar care oricum sunt o minoritate: “mulți sunt chemați, puțini sunt aleși”.

Cînd evreii au respins Evanghelia, de fapt au refuzat tocmai Harul lui Dumnezeu, adică ce are Dumnezeu mai Bun, pe Isus Hristos și Favoarea Sa specială. Evanghelia mîntuirii este chemare la ospăț, deci la bucurie, chiote, sărituri ca greierii vara, nu posăceală, acreală și vetre stinse!!!

Și înspre tine a fost redirecționat Harul Mîntuirii, l-ai primit??? Sigur ??? 

Însă să nu uit: Dacă ai devenit primitor și consumator de Har, în mod obligatoriu ai devenit și furnizor de Har 🙂 Ai primit ca să ….. dai. Altfel devi precum Marea Moartă: ea primește și nu dă și de aceea e … moartă 😦

Tu ai făcut Cotitura??? 🙂

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu