Ce zămislește Duhul Sfînt

Să fim interesați Numai în ce zămislește Duhul Sfînt.

Îngerul Gabriel i-a spus lui Iosif să nu se teamă să continue relația cu Maria pentru că ce s-a zămislit în ea este de la Duhul Sfînt. L-a încurajat! (Matei 1:20). Iosif a vrut inițial s-o părăsească pe Maria pentru că sarcina începea să se vadă. Unde locuiește și lucrează Duhul Sfînt se …. vede. Unde locuiește Isus Hristos se vede! 🙂 Ce inițiază, ce produce, ce concepe Duhul Sfînt întotdeauna este sfînt, nobil, încurajator, vindecător și salvator! Priceput?  

 Cel ce L-a zămislit pe Domnul Isus în trupul Mariei a fost Duhul Sfînt. Tot ce produce Duhul Sfînt e Miraculos, Fabulos, Fascinant și seamănă leit cu Isus Hristos! Ce produce Duhul Sfint e: Dragoste, Bucurie, Pace, Îndelungă răbdare, Bunătate, Facerea de bine, Credincioșie, Blândețea și Înfrânarea poftelor sau stăpînire de sine. (Galateni 5:22-23). Roada Duhului este, de fapt, Caracterul lui Isus Hristos în viața fiecărui creștin.

Concluzie: Înainte de orice, Duhul Sfînt naște în om o Persoană: pe Isus Hristos!! Isus, în Maria, a fost Zămislit de Duhul! Cum mă pot verifica dacă si eu ÎL am pe Duhul Sfînt??? Cum mă pot verifica dacă și în mine Duhul Sfînt L-a zămislit pe Isus Hristos? Duhul Sfînt întotdeauna produce Roadă. Duhul Sfînt naște, produce, concepe. Cînd vine Duhul Sfînt în tine, ÎL naște pe Isus, îți dă putere să ÎL poți urma pe Isus, dar și să devi ca Isus!!!

Maria a devenit purtătoare de Iisus Hristos. Cînd Duhul Sfânt se coboară în inima unui om, el este născut din nou, și devine purtător de Iisus Hristos și roditor prin Duhul Sfînt, dar se și vede 🙂

Unii oameni pot fii blînzi, carismatici sau înțelepți, dar darurile acestea pot veni de la natură, din fire. Să nu ne lăsăm păcăliți! Pe noi însă ne interesează ca blîndețea, carisma și înțelepciunea să fie zamislite de Duhul Sfînt. Înaintea lui Dumnezeu contează numai ce e zămislit prin Duhul Sfînt! NUmai ce e zămislit prin Duhul Sfînt are Viață și duce la Viață!

Tu ÎL ai pe Duhul Sfînt??? Ce a zămislit EL în tine?

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu