Rostește Cuvîntul

“Însă fiindcă avem același duh de credință, potrivit cu ceea ce este scris: “am crezut, de aceea am vorbit”, și noi credem și de aceea vorbim” (2Corinteni 4:13).

Să știți că nu este suficient doar să cunoaștem Cuvîntul și să-l avem în inimă, el trebuie și rostit. Atunci puterile lui latente se actualizează, se „trezesc” și își manifestă puterea!

Cînd Domnul nostru Isus a fost ispitit în pustiu, EL nu doar s-a gîndit la Scriptură, ci EL a rostit-o cu voce tare. Putem memora sute de versete biblice, dar dacă nu învățăm să le și rostim și să spunem: “Este Scris” pierdem și nu vom avea parte de puterea Lui! Prin rostirea cu gura eliberăm puterea Cuvîntului!

„Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi și noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea, căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale și atunci vei lucra cu înțelepciune” (Iosua 1:8).

Dacă suntem născuți din nou, Puterea lui Dumnezeu este la îndemâna noastră, dar este latentă în noi! Cînd însă cred și rostesc cu voce tare Cuvîntul, puterea lui Dumnezeu este activată, este eliberată și manifestată.

Cînd  crezi și declari Cuvîntul lui Dumnezeu cu gura ta, de fapt, eliberezi puterea lui Dumnezeu în situația în care te afli.

Fraților, suntem în război, în plin război spiritual, și singurul mod de-al birui pe vrăjmaș este să credem, dar și să rostim Cuvîntul lui Dumnezeu: “Este Scris ….” în ciuda oricărei frici sau situații în care ne aflăm!

Este scris: “Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de minte sănătoasă” (2Timotei 1:7). Memorează te rog versetul acesta pentru că este foarte important si puternic!

Acum te rog să și rostești versetul de mai sus cu voce tare. Simți cum vine puterea cînd crezi, dar îl și rostești cu voce tare???? În Romani 10:9-10 există un mesaj peste care prea mulți dintre noi am trecut fugitiv, dar subliniează acest mare adevăr pe care noi îl discutăm. „Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit. Căci prin credința din inimă se capătă neprihănirea și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mîntuire” Ai înțeles? Rostește cu gura ta Cuvîntul și vei rămînea uimit de puterea lui!

Acesta este adevărul curat: „Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de minte sănătoasă!” Nu știu ce frici, ce îngrijorări și ce probleme ai, cu ce te lupți: frica de singurătate, frica de îmbătrînire, frica de boală, frica de a-ți pierde serviciul, frica de război sau frica de eșec??? Oricare ar fi frica ta, declară: “Este Scris ..…” . Și dacă se întoarce înapoi frica?? Rostești din nou: “Este scris ….”

Cînd vine frica, primejdia, necazul, rostește Cuvîntul: „Este Scris ………….”.

Dacă diavolul vrea să se bată cu tine, dă-i Sabia Duhului, dă-i în cap cu Ea și își va primi lecția de fiecare dată.

Sunt multe versete pe care dacă le crezi și le rostești cu gura ta, te vor întări, vindeca și salva.

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu