Cuvintele lui Dumnezeu ne vindecă toată ființa

Cuvîntul lui Dumnezeu ne vindecă nu numai duhul, ci și sufletul și trupul. În mod superficial, unii dintre creștini au impresia că în Jertfa lui DL Isus avem numai iertare de păcate, dar în Jertfa lui Isus avem și vindecare de boli. (Isaia 53:4; Psalmul 103:2-3; Matei 8:1-17). Ooo dacă am înțelege Scriptura așa cum este ea scrisă de Duhul Sfînt și dacă am crede-o în totalitate, mulți credincioși ar fi vindecați. Dumnezeu nu ne zice că nu ne vom îmbolnăvi, ci ne spune că vom fi vindecați prin credință în Cuvintele Sale. Știu că adevărul acesta e ceva mai greu de crezut, dar e biblic, fabulos și divin.

Proverbe 4:20-22 spune: „Fiule, ia aminte la cuvintele mele, pleacă-ți urechea la vorbele mele! Să nu se depărteze cuvintele acestea de ochii tăi, păstrează-le în fundul inimii tale! Căci ele sunt viață pentru cei ce le găsesc și sănătate pentru tot trupul lor”. Mai citește încă de vreo 100 X ca să înțelegi și pe urmă să … crezi!!! 🙂

Ce ne spune Dumnezeu să facem în versetele de mai sus? (Nu te mai lua după ceea ce ai auzit pe ici colo). Domnul ne spune să ne luăm după ce zice Cuvîntul Său și să ascultăm cu atenție Promisiunile Sale. Dumnezeu ne îndeamnă să NU ne îndepărtăm sub nici o formă privirea de la cuvintele Sale și de la Persoana Dl Isus.  Aceasta înseamnă că trebuie să ne concentrăm și să fim atenți la Cuvîntul Său. 

Oricare ar fi rapoartele sau diagnosticul medical pe care l-am primit, să ne ținem ochii ațintiți la Cuvintele Sale și să nu le pierdem din vedere, adică să credem ce spune Scriptura și să aplicăm promisiunile Sale la situația noastră. Să permitem Cuvîntului Său să pătrundă adînc în inimile noastre.

Cînd facem acest lucru, Biblia declară așa: “Cuvintele Domnului sunt viață pentru cei ce le găsesc și sănătate pentru tot trupul lor”.

Apropo, cuvîntul ebraic folosit aici pentru sănătate este  “marpe”. Știi ce înseamnă asta? Cuvântului Dumnezeu ne vindecă tot ce e în trupul nostru. Medicii dau medicamente și operează, dar Dumnezeu vindecă!

Cînd asculți de sfatul medicului tău personal, ascultă și mai mult de Sfatul Medicului tău Suprem: ascunde Cuvîntul lui Dumnezeu în adîncul inimii tale, îmbibă-te cu EL, crede-l și vei vedea că vei fi vindecat! Eu numai pe baza Cuvîntului trăiesc, am fost vindecat și stau în picioare. (Psalmul 107:19-20).

Pe lîngă tratamentul medical te încurajez să nu lași Cuvîntul lui Dumnezeu (tratamentul spiritual), să se îndepărteze de ochii tăi. Folosește sabia Duhului, care este Cuvîntul lui Dumnezeu. Continuă să citești, să auzi și să vorbești despre Domnul nostru Isus, care umbla: “vindecând orice boală și orice neputință. (Matei 4:23). 

Continuă să crezi, să te încrezi și să declari că Cuvîntul lui Dumnezeu este sănătate pentru tot trupul tău și vei avea parte de vindecări divine. Amin

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu