O Explicație vitală despre Isus făcută de Duhul Sfînt.

Unde au greșit flagrant martorii lui Iehova.

În Coloseni 1:15, apostolul Pavel ne aduce o explicație profună și finală cu privire la Domnul Isus, de care toți avem nevoie.
„EL este Chipul Dumnezeului nevăzut, Cel întâi născut din toată zidirea” (Coloseni 1:15
)

Cînd Scriptura este înțeleasă greșit, oamenii produc erezii, ereziile produc secte, iar sectele pot produce deformări de teologie, de caracter, și multe alte nenorociri, etc. Un asemenea exemplu sunt martorii lui Iehova. În general ereziile au la bază un verset biblic modificat (cum au făcut cu Ioan 1:1) sau greșit înțeles și scos din context și așa e devenit pretext. Ei consideră că Isus e doar creat de Dumnezeu și în consecință nu este Dumnezeu. Isus ar fi creat ca Cel mai mare, dar totuși nu este Dumnezeu. Total greșit. Aiureli teologice 😦

Auziți însă explicația serioasă și sănătoasă, pe care ne-a dat-o un urmaș al lui Hristos la versetul de mai sus și care rezolvă confuzia din mintea celor interesați de Soluție: „Întâi născut, nu întâi creat” – zicea sf. Ioan Gură de Aur. – „Şi dacă este întâi născut este de o fiinţă cu Cel din care S-a născut.”

Domnul Isus este Întîiul născut nu ca timp, ci ca poziţie: Cel mai înalt. În înţelesul deplin al cuvîntului, Domnul Isus este Cel mai înalt, EL este Creatorul, prin care şi pentru care toate au fost create! (N. Moldoveanu). Pavel folosește un limbaj uman pentru a descrie un adevăr „biologic” divin care poate fi înțeles numai prin credință. Isus născut, nu creat, explică faptul că Isus este deoptrivă cu Dumnezeu Tatăl.

În Domnul Isus, chipul lui Dumnezeu se arată în faptul că toate au fost făcute prin EL şi pentru EL şi EL va stăpîni pe pămînt. 

În Isus, Invizibilul devine vizibil. Dumnezeu este nevăzut, nu are formă materială, așa cum avem noi. Însă Chipul nevăzut al lui Dumnezeu se arată în însușirile Lui și în lucrările Sale: bunătate, dragoste, sfințenie, adevăr, putere și lumină. Dumnezeu este Nevăzut și totuși Văzut în Isus Hristos! Aici este revelată Taina Divină.

Pe de altă parte, la Domnul Isus și în Domnul Isus, se văd cu prisosinţă însuşirile lui Dumnezeu. Cererea lui Filip: „Arată-ne pe Tatăl şi ne este de ajuns” (Ioan 14:8), a primit răspuns din partea Domnului Isus, într-un mod surprinzător, dar și revelator: “De atîta vreme sunt cu voi, şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl.” Woooow! Parafrazînd, Isus îi spune: „Privește atent la Mine, fără prejudecăți, Uită-te deci țintă la Mine şi ai să ştii cum este Tatăl”. Vrei să știi cum arată Dumnezeu? Privește la Isus!!!

Vrei să ştii cît de plin de iubire este Dumnezeu? Uită-te la Mine! Eu sunt Dumnezeu întrupat”. Vrei să ştii cît de bun este Dumnezeu? Uită-te la Mine! Eu sunt Dumnezeu întrupat”.

„Isus este simplificarea lui Dumnezeu Cel Nevăzut și Necurpins, adus la puterea noastră de pricepere! (N. Moldoveanu).

Deci, oamenii care au primit Revelația Divină prin Duhul Sfînt, au înțeles că Isus e Dumnezeu, (nu creat de Dumnezeu precum îngerii, animalele și oamenii), rămîn cu Isus și în Isus și asta le este Îndeajuns și pentru temporaritate, dar și pentru Eternitate 🙂

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu