Cînd este creștinismul periculos?

Creștinismul este primejdios cînd e lipsit de lucrarea Crucii.

Satana i-a oferit lui Isus glorie, pe scurtătură, fără Cruce. Ori Isus a spus că tocmai Moartea Sa, este Gloria Sa! Cînd pocăința nu te mai costă nimic, ea valorează exact cît de costă. Prea mulți creștini au o religie ieftină. Au o religie care nu implică jertfă, ci doar distracție sau puțin turism religios. Merg la Biserică cînd au chef și dacă au chef. Ei deși nu participă cu zeciuiaia în Casa Domnului pentru că sunt prea zgîrciți, tot nu le merge bine. Își găsesc scuze ieftine pentru lipsa lor de consecvență și pasiune! Sunt niște caricuturi penibile, care nu fac cinste numelui lui Isus Hristos! Ei sunt creștini de doi bani, nu de doi lei! Păcat! Creștinismul fără răstignirea eului este seducător, dar și periculos. Lucrarea Crucii însă mă obligă să fiu jertfitor, consecvent, cu demnitate și de nădejde!

Creștinimsul este primejdios cînd e fără Duhul Sfînt. Cînd Pavel a ajuns în Efes, a văzut niște ucenici și i s-a părut că ceva nu-i în regulă cu ei. A realizat că le lipsește ceva și le-a pus o întrebare uitată de baptiști și abuzată de unii penticostali: „Ați primit voi Duhul Sfînt cînd ați crezut? (Fapte 19:2). Cînd realizezi că ceva nu-i în regulă cu unii creștini, e foarte posibil să le lipsescă tocmai ….. Duhul Sfînt, care ne dă Viața lui Dumnezeu și ne face creștini născuți din nou 🙂

Creștinismul este primejdios cînd e lipsit de transformare. Închinarea fără transformare e păcăleală caraghioasă! Degeaba trecem prin ritualul închinării dacă nu suntem transformați. Isus a declarat în Ioan 4 o chestiune foarte deranjantă: Că există închinători adevărați și neadevărați. Cum îți poți verifica închinarea dacă e falsă sau dacă e adevărată? Închinarea reală te transformă în chipul lui Isus Hristos. Cea falsă te lasă să faci ce vrei tu și să trăiești după capul tău! Aaaa, să nu uit: Închinarea adevărată este nonstop! 

Să crezi că închinarea este doar într-o biserică și durează două minute sau două ore, trădează o mare naivitate și ignoranță biblică. Închinarea reală este trăirea după Cuvîntul lui Dumnezeu, din dragoste și cu pasiune, nonstop. Și cînd ești în concediu, dar și atunci cînd crezi că nu te vede nimeni, ești tot în închinare!

Creștinimsul este primejdios cînd este lipsit de putere: puterea de-a iubi, de-a ierta, de-a te sfinții, de-a dărui, de-a fi bun! Doar oamenii puternici pot iubi, ierta, pot fi buni și curați! Oamenii slabi nu pot ierta, nici iubi și nu pot fi nici buni! Motivul pentru care Isus a iubit, a iertat și a fost generos cu toți, este din cauza puterii Sale!!! Cea mai puternică Persoană din Univers este … Dragoste! Dumnezeu este Dragoste! 🙂

Cum e creștinismul tău? Bun sau nebun? Fals sau adevărat? Primejdios, păgubos sau Frumos, Sănătos și … „Lipicios” ? 

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu