Lasă-L pe Domnul să te slujească

Isus a zis: „Căci Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci EL să slujească și să-și dea viața răscumpărare pentru mulți” (Marcu 10:45).

Cunoaștem așa de bine versetul de mai sus. Suntem așa de obișnuiți cu el încît prea mulți dintre noi, nu mai vedem ce ne spune Domnul cu adevărat în el.  Atenție la Atenție!!! Familiarizarea superficială cu unele versete biblice deseori nu ne face bine, ba ne face chiar mult rău.

Ceeace unii dintre noi NU observăm, este ce ne transmite Dl Isus cu adevărat în acest verset. Vi s-a întîmplat să vă loviți de vreo comoară mergînd pe trotuar? Rareori! Comorile NU se prea găsesc la suprafață, ci se găsesc cînd sapi după ele.

Ceva asemănător se întîmplă și cu acest verset. Fi foarte atent la ce spune Dl Isus. Sapă și aprofundează-te în Cuvintele Sale. EL a venit să ne slujească și abia după aceea să ÎL slujim noi pe EL. Aici am comis o eroare spirituală. ÎL slujim pe Domnul fără să îi permitem mai întîi ca EL să ne slujească nouă, El să ne echipeze mai întîi. Isus n-are nevoie de slujirea ta dacă mai întîi tu nu ai nevoie de Slujirea SA! Învață secretul acesta: lasă-te slujit de EL. Educă-te să te lași slujit de Dl Isus. Este un concept nou și de aceea surprinzător, chiar deranjant la prima vedere! Aici se găsește secretul Mîntuirii Complete!

În Ioan 13 Domnul a început să le spele ucenicilor picioarele, să le slujească, dar ei nu erau obișnuiți cu acest tip de Har. Petru a crezut că Isus se comportă degradant, adică se umilește prea mult și a încercat să-L oprească, dar Domnul i-a zis: „Ce fac EU acum tu nu pricepi…. Dacă nu te spăl Eu, a se citi: dacă nu te slujesc Eu, nu ai parte cu Mine”. Lasă-te slujit de Domnul. Ieși din teologia și gîndirea tradițională! Învață-te cu Neobișnuitul, cu mărețul Har. Educă-te să te lași slujit, hrănit, maturiazat și vindecat. Prea mulți dintre noi încă nu pricepem că Isus vrea EL să ne slujească ca după aceea să putem sluji și noi … eficient!

Cînd Domnul te slujește, EL de curăță, te spală, te albește…. Cînd Petru a înțeles asta, a cerut să fie spălat (slujit) de Domnul peste tot…… Lasă-te slujit de Domnul!!

Vă mai amintiți de Isus în vizită la cei trei frați? Marta, Maria și Lazăr? Marta a făcut un lucru natural și tradițional, de bun simț. Știa că Isus poposise de pe drum la ei în casă și își imagina că trebuie să-L slujească. Logic, nu? Natural, nu? Dar logica divină e diferită de logica umană. Isus vrea să gîndim supranatural!! Marta nu s-a prins, dar Maria, da. Maria s-a așezat la picioarele lui Isus și primea slujirea Domnului, fără să o deranjeze gîndul care o preocupa pe Marta: că Isus trebuie slujit. Maria însă a priceput că Isus a venit să slujească, că vrea să slujească, că lui Isus îi place să ne slujească. Domnul a spus într-un mod neașteptat că un singur lucru trebuie. Care? Să te lași slujit de EL !! Maria și-a ales partea cea bună care nu i se va lua.

Nici Marta și nici unii dintre noi încă NU pricepem că Isus a venit să ne slujească mai întîi EL. Că scopul Său, atunci și acum, este să continue să ne slujească. EL ne slujește mai întîi pe noi, iar noi îi slujim pe cei de lîngă noi. Avem tot timpul să îi ajutăm pe alții, dar mai întîi noi avem nevoie să fim slujiți de Domnul!

Știți la ce concluzie am ajuns? Că nu avem ce da altora, tocmai pentru că NU am primit mai întîi de la EL. Că nu slujim pe alții pentru că nu știm să ne lăsăm mai întîi noi slujiți de Dl Isus. Putem avea activități caritabile și predici fabuloase, dar dacă mai întîi nu primim, nu ne umplem, dacă mai întîi nu ne săturăm cu Hrana Sa divină, lucrăm fără spor și chiar fără roada plăcută Domnului. NU putem să-i ajutăm pe alții, dacă mai întîi nu-L lăsăm pe Domnul ca El să ne ajute pe noi!

Învață mai întîi să te lași slujit de Domnul, ca să poți primi, să te poți maturiza, crește, dezvolta și după aceea să poți sluji cu Puterea Sa. Dezbracă-te de gîndirea tradițională! Învață mai întîi să Primești de la EL hrană și putere spirituală, ca să ai ce da altora. Învață mai întîi ce înseamnă plinătatea cu Duhul ca să poți să fii plăcut Domnului și ca să poți să îi vindeci pe alții.

Maria i-a permis lui Isus să fie Dătătorul, să fie „Slujitorul” ei. Acesta e Singurul Lucru care trebuie, ne zice Domnul. Asta e partea cea Bunăăăă la care se referă Dl Isus.

Concluzie: putem sluji duhovnicesc și eficient numai după ce mai întîi Domnul ne slujește nouă. De fapt, tot Noul Testament demonstrează că Isus slujește!!! Cînd Isus vindeca, exorciza, înmulțea pîinile, predica și Murea, de fapt ce făcea? Slujea. Și azi EL tot slujește în Cer: Mijlocește!

Învăță acest nou, măreț și neobișnuit adevăr, parcă deranjant pentru că e Neobișnuit: Lasă-L pe Isus să te slujească prin Cuvîntul Său dătător de vindecare și de viață. Dacă te lași slujit, totul este mai ușor! Ai parte de favoarea Sa! Ești în odihna Sa!

Meditează asupra Cuvîntului Său. Rumegă-L și vei vedea beneficiile meditației. Ascultă și iar ascultă predici despre Isus! Isus te slujește prin Cuvîntul Său. Citește pînă îți vorbește!!!

Lasă-L pe Isus să te slujească prin Cina Domnului. Masa Domnului NU este doar un simbol. Tocmai El, Domnul, afirmă că cele două elemente: pîinea și rodul viței, sunt Trupul Său care vindecă, dă iertare și viață.

La Cina Domnului nu te concentra pe tine, ci pe EL! Nu ești tu Centrul, ci Isus! Știu că unii suntem tare legați de literă și de interpretarea tradițională. Dar trebuie să învățăm să înțelegem Duhul Scripturii. NU te cerceta pe tine să vezi cît de rău sau cît de bun ești, ci cercetează-te dacă L-ai înțeles corect pe Dl Isus și dacă ai înțeles în mod spiritual real puterea Jertfei Sale, aici și acum!

Lasă-L pe Isus să te slujească prin Harul Său Multiplu. Devino un om al Harului! Lasă-te slujit de Har! Îndrăgostește-te de Isus, de Har, nu de tine și de ce faci tu, nu de cine ești tu!

Iată că există situații cînd este mai ferice să Primești, decît să dai! Superb, nu? Lasă-L pe Isus să te slujească. Doar așa poți sluji și tu după voia Sa!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu