Crede și fii fericit, nu te îndoi

Fericirea are mult de-a face cu credința! Crede ferm în ce spune Dumnezeu, Ia-L pe Cuvînt, chiar dacă ce îți spune EL ți se pare imposibil, altfel s-ar putea să ai probleme. Isus îi spune lui Toma: Ferice de cei ce nu M-au văzut și au crezut.

Nu există parteneriat și prietenie cu Dumnezeu fără credință fermă, de aceea ferice de aceia care au crezut. Cînd îngerul Gabriel a venit la preotul Zaharia, cu o veste surprinzător de bună, că va avea un fiu cu numele de Ioan, omul era tocmai în timpul serviciului divin, dar paradoxal, preotul n-a crezut mesajul ceresc, chiar dacă era în timpul slujbei religioase și de aceea a rămas mut. Ceea ce îmi spune mie că e posibil să fii în Casa lui Dumnezeu să asculți și să Îi slujești lui Dumnezeu, dar să nu crezi în Cuvîntul Său. Ce ridicol 😦 Necredința te face mut sau să mîrîi. Credinta te face să cînți și să salți de bucurie 🙂

Însă același Gabriel s-a dus șase luni mai tîrziu la fecioara Maria care a crezut și-a început să cînte. Ditamai preotul a rămas mut datorită necredinței, iar adolescenta Maria (nu cred că avea mai mult de 15 ani), datorită credinței, nu se mai putea opri din a compune cîntece noi. Cînd o femeie nu mai poate, plînge sau …. cîntă. Maria zice îngerului: „Iată roaba ta” după care începe să cînte, dar nu chiar orice. Cîntarea cîntată de Maria se numește Magnificant și în ea ne spune cîteva adevăruri esențiale:

Că nu există colaborare cu Dumnezeu fără credință fermă în EL, de aceea ferice de cei ce au crezut. Doar tehnic ea avea o nedumerire. Cum se „va face”? pentru că fără credință e cu neputință să-i fim plăcuți Lui.

Nu există binecuvîntare fără mulțumire. „Sufletul meu mărește pe Domnul”. Cînd îi mulțumim Îi spunem că-I mai important EL decît ce primim de la EL. Recunoaște fata de 8 ori în Magnificant că EL „a făcut”. Nu banii, nu doctorii, nu puterile noastre, nu prietenii, nu IA (inteligența artificială), ci EL, EL, EL. Numai EL!!!

Nu există mîntuire fără bucurie și fără Metanoia. Mi se bucură sufletul în Dumnezeu, Mîntuitorul meu”. Recunoaște cu gura ei că tocmai ea, „Maica Domnului” are nevoie de Mîntuitor, dar adevărul acesta l-au uitat azi multe fețe bisericești. A fost binecuvîntată între femei, nu peste femei, pentru că deși era fecioară, era născută în păcat.

Observi diferența pe care o face credința? Tu îl lauzi pe Domnul, primești și împlinești Cuvîntul Său sau ești … mut???

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu