În fire sau în Duh?

Motivul pentru care lumea post modernă de azi, nu ÎL vede pe Isus prea des, este acela că creștinii nu sunt umpluți cu Isus, adică NU mai seamănă cu Isus. E foarte trist să vedem oameni care se declară creștini, dar sunt fără viață și lipsiți de putere, iar trăirea lor e atît de asemănătoare cu a lumii, încît este dificil să-i deosebești de cei din lume.

Dumnezeu însă ne vrea într-un loc al Victoriei, nicidecum al eșecului! Atunci cînd Duhul Sfînt vine în viața ta, trebuie să facă o mare diferență, dar să aducă și biruință! Creștinii plini de Isus sunt distincți, dar și distinși. Cu cît suntem mai asemănători cu lumea impactul nostru asupra ei va fi nul. Cu cît suntem mai asemănători cu Hristos, impactul va fi major.

Ucenicii, înainte de a primit Duhul Sfînt, erau mereu în robie, cu multe slăbiciuni! Dar, după ce au primit revărsarea Duhului Sfînt peste ei și în ei, au devenit asemenea unor lei în fața oricăror dificultăți.

Bărbații aceștia, care dezamăgiseră înainte de răstignire și chiar imediat după înviere, atunci cînd Puterea lui Dumnezeu s-a coborât în iei, în camera de sus, au ieșit în fața mulțimii care era strînsă în Ierusalim și L-a predicat pe Isus cel Viu cu multă putere și curaj. Au avut îndrăzneală, nu glumă.

Cine și Ce anume le-a dat această îndrăzneală? Duhul Sfînt!!! Cînd devii plin de Duhul Sfînt, devii iubitor și curat, și deci, plin de îndrăzneală. În felul acesta, după această umplere cu Dumnezeu, iubitoare, sfîntă, curată și puternică, Domnul vine și locuiește împreună cu noi, sfidînd puterile satanei și așezându-ne într-un loc al Victoriei – biruind lumea, răul și eul!

Dumnezeu întotdeauna te face învingător. Atunci cînd Duhul Sfînt vine în ființa ta, te va transforma, te va înviora, te va încuraja și te va împuternicii! În Duhul există acea viață divină care te eliberează de legea păcatului și a morții și îți dă îndrăzneală și totodată personalitate: personalitatea lui Isus Hristos. Să fim serioși totuși: un creștin plin de Isus nu mai poate trăi în păcat, ci el stăpînește păcatul. Joaca cu păcatul (oricare ar fi el) nu are loc în viața celor plini de Isus. Nu există înfrîngere pentru credinciosul plin de Isus, ci doar biruință! 🙂 Amin?

Fără Cruce, fără neprihănirea lui Hristos, fără nașterea din nou, fără locuirea lui Hristos în mine, fără această venire divină a lui Dumnezeu în mine, produce eșec spiritual și asemănare cu lumea!

Oare chiar crezi că Dumnezeu te-ar face să fii un eșec? Dumnezeu nu a făcut pe nimeni să fie un eșec; EL a făcut omul ca să fie fiu, să umble pe pământ în putere și astfel să-I aducă Slavă lui Dumnezeu.

Tu umbli în fire sau în Duhul???

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu