Slăvirea este o strategie de luptă

Închinarea este o poziție de luptă, dar și de biruință!
„Să salte de bucurie credincioșii Lui îmbrăcați în slavă, să scoată strigăte de bucurie în așternutul lor! Laudele lui Dumnezeu să fie în gura lor și sabia cu două tăișuri, în mâna lor” (Psalmul 149:5-6).
Ar trebui să ne facem un obicei ca, în fiecare dimineață, de îndată ce ne trezim, să-i mulțumim Domnului și să-L preamărim!

Laudele aduse Domnului îl înving pe diavol mult mai rapid decît orice alt plan de luptă.
Lauda este o manta invizibilă, dar și supranaturală, pe care o îmbrăcăm și care ne apără, împiedicînd sentimentul de înfrângere și negativismul să ne pătrundă în minte. Însă lauda trebuie să fie adevărată, din inimă, din convingere, cu bucurie, nu doar rostită din vîrful buzelor sau ca metodă / formulă, pe care o încerci ca să vezi dacă funcționează. ÎL lăudăm pe Dumnezeu pentru promisiunile din Cuvîntul Său, pentru bunătatea Sa, pentru jerfa Fiului său Isus Hristos.

Deseori Biblia ne spune că laudele noastre vocale, aduse Domnului, din inimă, dar și exprimate, ne alungă vrășmașii, oricît de mari și înspăimîntători ar fi ei, deoarece Dumnezeu se coboară, dar și locuiește în mijlocul laudelor noastre 🙂

Profetul Iahaziel (2Cronici 20) a fost trimis la regele Iosafat și i-a spus să înainteze împotriva numeroasei armate inamice, (formată din trei națiuni) și să aplice lauda (închinarea) ca strategie de luptă. Cînd au aplicat poziția de luptă a închinării, deci cînd au început laudele și cîntările echipei de închinare, Dumnezeu a început lupta pentru ei și dușmanii au fost împrăștiați și spulberați. Aleluia!!! Ei au început laudele, Dumnezeu a început lupta. Pentru armata federației sigur „strategia” închinării ca armă de luptă, a părut o nebunie.

Regele David declară: „Eu strig: Slăvit să fie Domnul și sunt izbăvit de vrășmașii mei” (Psalmul 18:3).

Cînd Pavel și Sila, în pușcăria din Filipi, la miezul nopții, se rugau și cîntau cîntări de laudă, Dumnezeu s-a coborît în mijlocul laudelor lor și a cutremurat penetenciarul într-un mod supranatural, deschizînd uși, cătușe, dar și inima temnicerului care îi supraveghea.

Domnilor, Închinarea înaintea lui Dumnezeu, ca strategie de luptă, deși poate părea desuetă, întotdeauna aduce victorie! Aș vrea să fac o specificație și o clarificare: Închinarea sau lauda adusă lui Dumnezeu, NU este doar cîntare, ci în esența ei este un mod de viață!!! 🙂


Nu uita, închinarea nu este doar o practică religioasă creștină, ci este și o poziție și strategie de luptă spirituală. În timp ce ne închinăm Domnului pentru Cine este EL și pentru atributele Sale, pentru puterea și tăria Lui, ne și apropiem mai mult de EL, iar atunci dușmanul este învins.

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu