Îmbracă-te cu Isus

„Îmbrăcăți-vă cu Domnul Isus Hristos” (Romani 13:14)

Din ultimul născut Iacov a ajuns primul născut! Cum a ajuns de pe locul doi pe locul unu? S-a „îmbrăcat” cu Esau și a reușit să cîștige dreptul de întîi născut. Cum de din ultimul a ajuns primul? S-a îmbrăcat cu hainele fratelui său mai mare!

Cînd patriarhul Iacov doar a vrut să comunice cu tatăl său Isaac, se înfățișa în fața lui în mod natural, cînd însă a vrut să primească o binecuvîntare specială de la tatăl său Isaac, care era bătrîn si devenit nevăzător, s-a “îmbrăcat” cu fratele său mai mare, cu Esau! L-a păcălit! Noi NU trebuie să mai înșelăm pe nimeni pentru a primi favoare din partea Tatălui nostru Ceresc. 

Ce trebuie să învățăm din episodul din Geneza 27?? Iacov știa că nu putea veni îmbrăcat normal, natural, în fața tatălui său, deoarece binecuvântarea îi aparținea, de fapt și de drept, primului născut al familiei, fratelui său mai mare Esau! El avea nevoie de o haină care era a fratelui său mai mare, cel ce avea dreptul de întîi născut.

Noi azi nu mai trebuie să păcălim pe nimeni, dacă vrem o favoare specială din partea lui Dumnezeu. Domnul Isus e Primul născut. EL este cel Neprihănit, Mîntuitorul și fratele nostru mai Mare! Deci, prin credință să ne îmbrăcăm și noi cu Isus.

Victorie spirituală nu înseamnă doar să crezi în Isus, ci să te și îmbraci cu Isus, cu neprihănirea lui Isus, cu felului Lui de-a fi, care e fratele nostru mai mare. (Romani 10:3-4).

Du-ți lupta în dimensiunea spirituală. Repară-ți relația cu Dumnezeu în acest domeniu. Îmbracă-te cu Dl Isus prin metanoia și credință, îmbracă-te cu neprihănirea Lui!

Nu aștepta ca totul să se rezolve în domeniul fizic, pe cale naturalăci mai înainte de orice, începe să gîndești, să acționezi, și să te îmbraci cu Isus, în domeniul spiritual. Cînd te îmbraci cu Isus, EL îți va aduce succesul din partea lui Dumnezeu! Acționează ca un învingător, nu ca o victimă. Succesul începe în dimensinea spirituală, cînd te îmbraci cu Domnul Isus!

Dezbracăte-te de faptele întunericului și îmbracă-te cu armele luminii! (Romani 13:12; Efeseni 6:11-13). Cînd te îmbraci cu Dl Hristos, îți e garantată și ție favoarea lui Dumnezeu! Singura noastră Șansă de a trăi victorioși e Îmbrăcarea cu Dl Isus Hristos!!!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu