Nu ego-centric, ci Cristo-centric

„Am fost răstignit împreună cu Hristos și trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine. Și viața pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine”. (Galateni 2:20).

Aș vrea să îți arat un mod practic (doar unul singur există) prin care poți fi transformat prin înnoirea (metanoia) minții tale. Înnoirea minții creștine se poate face într-o singură Direcție. Credința creștină corectă și autentică, înseamnă înnoirea minții tale, dar și dezrădăcinarea credințelor greșite care îți modelează mintea și caracterul. Din acest motiv Cuvîntul lui Dumnezeu ne spune: „Nu vă conformați gîndirii acestui veac, ci lăsați-vă transformați prin înnoirea minții voastre, ca să puteți discerne care este voia lui Dumnezeu, cea bună, plăcută și desăvîrșită” (Romani 12:2)

Dumnezeu vrea să ne schimbăm modul în care gîndim, schimbînd și înlocuind gîndurile noastre de la preocupare personală, la preocuparea cu Isus Hristos. Acesta e Marele Secret, dar și Marea Soluție. Tendința noastră umană este să ne focusăm pe noi înșine. Greșesc tare? Suntem predispuși să ne centrăm pe noi înșine și să devenim preocupați tot de noi înșine, în loc să fim preocuați cu Domnul Isus. Aici începe dezastrul! Multe dintre durerile, luptele și eșecurile noastre sunt din cauză că ne centrăm pe „eu” „mine”, „al meu”. Mai citiți încă o dată parabola fiului risipitor și observați că în centru dezastrului era, egocentrismul: „dă-mi”, „mie”, „mi se cuvine”. Însă nici fiul cel mare NU era mai bun 😦 Din nefericire, cînd devenim preocupați cu eul, devenim obsedați de noi înșine, opresați și inevitabil deprimați.

Dragul meu, este cumva mintea ta constant umplută de gînduri despre eșecul tău, despre rateurile tale, cît de nevrednic ești sau cît de grozav ești?? Gînduri de genul acesta pot duce la un complex de inferioritate sau de superioritate. Ambele sunt periculoase. Vinovăția sau aroganța nu sunt după Voia lui Dumnezeu și ca rezultat produc mult rău! Inferioritatea duce la pesimism, iar superioritatea duce la mîndrie! Ambele trădează că omul se focusează pe el și în final îi poate produce nenorocire 😦

Numai în Hristos și numai Cristo-centric, vei experimenta adevărata transformare și nu vei mai umbla nici în condamnare și nici în exaltare falsă sau aroganță.

Cînd devi Cristo-centric, carnea, rațiunea și hormonii, NU te mai stăpînesc, ci în mod inconștient, caracterul lui Hristos se va manifesta în tine și prin tine. Roada Duhului Sfînt va curge prin tine fără prea mult efort, cînd mintea ta este preocupată și înnoită cu persoana lui Isus Hristos. Se va întîmpla în mod inevitabil. Cînd vei deveni Cristos-centric, în defavoarea lui ego-centric, vei fi transformat, vindecat, dar și binecuvîntat.

Dacă vrei vindecare, soț, soție, miracole, etc, nu te concentra pe miracole, pe om, etc, ci concentrează-te pe Isus Hristos și EL îți va purta de grijă. Cînd vei deveni oaia lui Isus și te focuzezi pe EL, vei primi viață din belșug. (Ioan 10:10). Caută mai întîi Împărăția lui Dumnezeu și toate nevoile tale vor fi rezolvate!  

Nu poți fi Christo-centric, fără să nu devi iubitor și sfînt, așa cum nu poți să cazi într-o piscină plină cu apă, fără să te uzi 🙂 

Devino Cristo-centric și vei rămînea uimit și tu, dar și cei din jurul tău!   

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu