Autoritate Spirituală


“Doamne, chiar demonii ni se supun în Numele Tău” (Luca 10:17). Ucenicii lui Isus s-au întors bucuroși din misiunea lor, dar și cu o perspectivă nouă, cea adevărată: că demonii pot fi înfrînți.
Autoritate spirituală NU înseamnă doar confruntare pe orizontală; înseamnă mai întîi subordonare pe Verticală.

Observați însă că doar cînd ne încredem total în Isus și ne supunem Lui, avem autoritate să supunem duhurile. etc!

Isus Hristos are toată puterea în Cer și pe pămînt. Deci noi avem autoritate spirituală numai și numai atunci cînd am pășit în voia Sa și am devenit ucenicii lui Isus!
Autoritatea înseamnă dreptul de a conduce și de a supune,

prin poziția pe care o avem, însă doar în dependență totală de Isus Hristos!

Cum se explică atunci faptul că împărăția întunerecului, care este este deja înfrîntă, exercită o influență negativă în lume și în viețile creștinilor? Un singur cuvînt: minciuna!!! satan nu reprezintă o putere egală cu Dumnezeu pentru că este un dușman și acuzator deja înfrînt, dar specializat în industria propagandei false (fake-news) și a manipulării. Însă dacă reușeșete să te înșele să crezi că are mai multă putere și autoritate decît ai tu, vei trăi ca și cînd el are această putere.

Fraților, dacă suntem ucenicii lui Isus ni s-a încredințat autoritate asupra împărăției întunerecului, dar dacă nu credem și nu o folosim, e ca și cum nu am avea-o. Însă autoritatea pe care o au ucenicii lui Hristos, este o autoritate pe care nu o putem deține niciodată independent de Dumnezeu. Deci trebuie să rămînem dependenți total de Domnul Isus ca să putem experimenta Victoria.

Factorul Plus

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu