Scut și Pavăză


Protejat de orice formă de atac.


Versetul 4 începe cu „EL te va acoperi cu penele Lui și te vei ascunde sub aripile Sale” și se sfîrsește cu, „căci scut și pavăză este credincioșia Lui” (Psalmul 91:4).


Ce este un scut și o pavăză?

Despre scut știm cîte ceva. Scutul este o protecție plată, rotundă, mică, foarte ușoară și mobilă folosită pentru apărare în lupte
cu sabia corp la corp. O pavăză însă e mult mai mare. E un scut enorm, mare și solid, pe care îl împlînți în pămînt și te ascunzi în spatele lui. O versiune a Bibliei traduce pavăză cu zid.
În spatele pavezei te poți adăposti de un atac mai puternic, de sulițe, săgeți, pietre, etc, care sunt aruncate de la distanță împotriva ta. Deci ești adăpostit complet.
În concluzie, fie că e un atac mic sau mare, credincioșia lui Dumnezeu te protejează total. Știi de ce acum ești în viață? Datorită protecției divine asupra ta.
În Efeseni 6:16 ni se spune că pe deasupra tuturor să luăm scutul credinței cu care putem opri săgețile fierbinți ale celui rău. De ce? Scutul credinței te acoperă total.
Acesta e motivul pentru care diavolul vrea să îți slăbească credința, să te deposedeze de Scutul Credinței. Vrea să te provoace să te îndoiești de Cuvîntul lui Dumnezeu, care este Adevărul și să nu mai crezi ferm în EL. Însă odată ce înveți să folosești Scutul credinței, atacurile lui nu mai au putere.

Deci, ridică Scutul credinței și apăra-te de toate atacurile lui satan. Dragul meu, privește cu atenție la Dl Isus, ascultă mesaje
despre EL și Jertfa Sa completă și credința ta va fi întărită și Scutul tău va fi tot mai rezistent și mai mare.
Chiar și dacă se va nimeri să fii în locul nepotrivit la momentul nepotrivit, Scutul credinței te va ocroti pentru că ÎL iubești pe Dumnezeu și te încrezi în EL.
Să-I Mulțumim Domnului pentru că EL e bun și credincioșia Lui ține în veci. Cu adevărat EL te va ocroti și
pe ține sub aripile Sale atotputernice 🙂 Deși satana e împotriva ta, Dumnezeu este pentru tine, deci fii liniștit că totul se va termina cu Bine!!!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu