Cheia pentru a avea Credință Dinamică

Cum pot avea o Credință vie, dar și puternică?

Evrei 12:2

În Împărăția lui Dumnezeu totul funcționează miraculos prin credință, dar NU prin orice fel de credință. Secretul sau cheia de-a avea o credință puternică este să privești la Sursa credinței, la Isus Hristos! Cum zice Scriptura? „Să privim țintă, sau să ne fixăm privirile asupra lui Isus” (Evrei 12:2). Credința puternică și vie este găsită numai în Isus Hristos. Așa a hotărît Dumnezeu Tatăl. Isus este și Autorul, dar și Desăvîrșitorul credinței noastre. Domnul Isus nu doar că e Începutul credinței noastre, dar tot EL este și Continuatorul, Cel o perfecționează, o maturizează. Isus e și Inițiatorul sau Autorul credinței noastre, dar și Cel ce o desăvîrșește.

În alte cuvinte: nu te concentra pe trecutul tău, pe căderile, greșelile, păcatele, boala sau slăbiciunile tale, ci concentrază-te pe Domnul Isus. Cu cît ÎL cunoști mai intim și mai profund pe Isus și Jertfa Lui Completă, cu atît mai mult o să ți se dezvolte credința și o să vină puterea, miracolul și vindecarea.

Creștinism autentic tocmai asta înseamnă: să îți iei privirile de pe tine și să le fixezi pe Dl Isus. Să NU mai fii tu centrul tău, ci Isus să fie Centrul tău. NU te mai concentra pe boala ta sau pe păcatele tale din trecut, ci concentrează-te pe Isus Hristos.

Apostolul Pavel ne cere ca la masa Domnului „fiecare să se cerceteze pe sine însuși” în sensul că fiecare a înțeles bine și complet Jertfa Dl Isus. Isus e Centrul, nu eu! La Masa Domnului, nu tu ești centrul, ci Domnul Isus și Jertfa Sa. Cînd devi Cristocentric te-ai vindecat. Cînd devi egocentric te-ai încurcat.

Cu cît te focusezi mai mult pe Dl Isus și pe Jertfa Sa, cu atît credința ta va crește. Poți începe acum un nou sezon în viața ta, dar unul de victorie, cunoscîndu-L în profunzime pe Domnul Isus.

Ca ființe umane avem capacitatea de a ne concentra pe ce este negativ sau pe ce este pozitiv. E mai greu însă să ne concentrăm pe ce e pozitiv. Tindem să ne focusăm pe ce e negativ.

Am o prietenă de vreo 75 de ani, căreia îi sunt și pastor, care recent m-a sunat și mi-a zis disperată: „Nu mai vreau să zic: „Vai de capul meu”, nici „vai de mine”, dar tot asta zic mereu, deși știu că nu-i deloc bine, dar mă lupt să nu mai aduc răul asupra mea”.

Cînd însă ne fixăm privirea pe Dl Isus, încet și progresiv credința ni se dezvoltă, nu mai putem fi egocentrici și vom deveni Cristocentrici. În felul acesta Dumnezeu este glorificat, iar tu ești vindecat. Secretul unei credinței dinamice este cunoașterea intimă a lui Isus Hristos! 🙂

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu