NU te lăsa tăiat, ci lasă-te Salvat!

Numai Harul fraților, numai Harul!

Continuă să te bazezi numai pe Bunătatea lui Dumnezeu! Dacă nu faci asta, te-ai ars!

„Uită-te deci la bunătatea şi la severitatea lui Dumnezeu: El este sever cu cei care au căzut, iar cu tine este bun, dacă rămâi în bunătatea Lui. Altfel, şi tu vei fi tăiat” (Romani 11:22).

M-a uimit profunzimea și revelația surprinzătoare din versetul de mai sus.

Sper să nu vă deranjeze prea tare, dar în Mîntuire totul, dar totul, se bazează numai și numai pe Bunătatea lui Dumnezeu. Știu că unii se bazează foarte mult pe ce fac ei. Dar în Mîntuirea lui Dumnezeu, motivele de laudă, de mîndrie sau de aroganță personală nu au ce căuta. Am auzit că pe mine de-a lungul anilor au fost cîțiva creștini care cu „toată dragostea”, m-au trimis în iad. Cine știe, poate o fac și acum? „Norocul” și Șansa mea însă a fost și este Bunătatea lui Dumnezeu. Se numește Har!

Contează ce zice Dumnezeu despre noi, nu ce zic oamenii, oricine ar fi ei. Am primit azi mesajul de mai jos pe whatsapp și tare mi-a plăcut:

„Tot ce știu este că Dumnezeu nu Se schimbă niciodată.
– Nu a făcut niciodată o promisiune pe care nu o va ține!
– Nu a trecut niciodată pe lângă o persoană pe care să nu o ajute. 
– Nu a auzit niciodată o rugăciune la care să nu răspundă.
– Nu a găsit niciodată un suflet pe care nu l-ar iubi.
– Nu a găsit niciodată un păcătos pe care nu l-ar ierta”

„Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă; şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu; nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni”. (Efeseni 2:8).

Bunătatea lui Dumnezeu (nu severitatea Lui), ne îndeamnă, ne cheamă, dar ne și conduce la pocăință.

Suntem mîntuiți numai și numai prin Har, prin pocăință și prin credință.

Stăm în picioare tot prin credință, însă vom fi Mîntuiți pînă la Capăt dacă rămînem, continuăm și ne bazăm pe Bunătatea Domnului, nu pe performanțele noastre umane!

Concluzie: În Mîntuire, Nu te baza pe ce faci tu, ci pe ce face Dumnezeu. Singurul tău aport pentru a fi mîntuit este credința autentică.

Nu te baza pe reușitele tale morale, ci pe reușitele Dl Isus.

Nu te baza nici chiar pe evlavia sau pe pocăința ta, ci pe Bunătatea SA!

Fraților, numai Harul ne mîntuiește, dar ne și ține mîntuiți. Numai Bunătatea lui Dumnezeu, restul sunt ipoteze greșite. Apostolul Pavel, care era un slujitor al Harului, prin Duhul Sfînt, primește această măreață și deranjantă Revelație, Avertizare, dar și Îndemn:  Să ne bazăm și să rămînem în Bunătatea lui Dumnezeu, altfel riscăm … totul! Dacă nu te bazezi pe Bunătatea Sa, ci pe abilitatea ta, vei fi tăiat!!

Frați creștini, să NU facem noi pe deștepții și să ne credem superiori lui Dumnezeu. NU suntem mai deștepți decît EL. Învață să ai încredere în Bunătatea Sa, nu în abilitatea ta!!!

Dacă ești inteligent, dar și înțelept vei rămîne și tu în Bunătatea lui Dumnezeu și numai pe ea te vei baza. E singura noastră Șansă de a fi Salvați!

Sola Grația!!! Numai Harul!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu