Ce au aplaudat cinefilii timp de opt minute la scenă deschisă :(

Un film despre doi canibali îndrăgostiți a avut cele mai lungi ovații din istoria Festivalului de Film de la Veneția. Pelicula „Bones and All“ a cucerit publicul la Veneția și a primit ovații la scenă deshisă timp de opt minute și jumătate, în pofida unor scene controversate, „greu de digerat“. „Bones and All“ (Oase și tot restul), este un horror  romantic din 2022, regizat de Luca Guadagnino, după un scenariu de David Kajganich. Bazat pe romanul cu același nume al lui Camille DeAngelis, îi are în rolurile principale pe Timothée Chalamet și Taylor Russell, doi iubiți canibali care pornesc într-o călătorie.

Mă uimesc gusturile amatorilor de film (etc) din Europa și nu numai. Articolul de mai sus creionează clar și specific, „calitatea” artistică a unui film horor. E teribil cît de macabră, sîngeroasă, josnică și sălbatică a ajuns cultura și chiar societatea civilă din EU. E deranjant și dezgustător să observi ce gusturi are o societate fără principii creștine solide. Festivalul de film de la Veneția, ovațiile prelungite la maxim și premiile acordate, sunt o radiografie a sănătății societății moderne din UE.

Nu-i deloc de mirare că UE este speriată de rezultatele alegerilor din Italia. Știți ce s-a întîmplat acolo? A fost aleasă, în mod democratic, înțeleg, ca potențial premier al Italiei, o femeie, care are valori moral-creștine solide. Adică e normală! Din acest motiv „săraca” Europă s-a speriat. S-au speriat toți dezaxații și pervertiții că s-ar putea reveni la o anume normalitate morală, tradițională – creștină.

Tot ceea ce am scris mai sus, mă duce cu gîndul la un pasaj din Marcu 5, cînd Domnul Isus a vindecat un posedat demonic. Cît timp omul era deranjat mintal, era nudist, se auto-flagela, urla și trăia în morminte, societatea din Gadara nu s-a speriat și nici nu a reacționat. Cînd însă Isus l-a exorcizat și omul a fost vindecat, era de acum cu mintea întreagă, îmbrăcat, normalizat și la picioarele Dl Isus, abia atunci locuitorii s-au speriat, au făcut reacție și L-au rugat pe Isus să plece din arealul lor! Lumea, societatea seculară, întotdeauna se va speria de oamnii vindecați de Isus și deci în toate mințile.

Domnilor, doamnelor, frați creștini, să luptăm cu eleganță, pe toate căile posibile, pentru valorile și principiile creștine autentice, care sunt singura soluție de vindecare a familiei, a societății, a Europei și a lumii întregi! Doar ascultarea de Isus Hristos ne ține normali sau ne duce într-o normalitate sănătoasă și după Voia lui Dumnezeu, cea Bună, Plăcută și Desăvîrșită!!!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu