Cea mai mare victorie a lui Isus !

Diferit de părerea tradițională că Învierea e cea mai mare victorie a lui Isus, realitatea este puțin diferită! De ce credeți că Pavel declară cu îndrăzneală maximă: „Căci n-am avut de gînd să știu între voi altceva, decît pe Isus Hristos și pe El răstignit” (1Corinteni 2:2). De ce apostolul care L-a văzut viu pe Isus Hristos n-a scris: Căci n-am avut de gînd să știu între voi altceva, decît pe Isus Hristos și pe El înviat? Știa el ceva ce trebuie să știm și noi, dar de fapt cred că deja știm toți acest mare adevăr: Prima, cea mai mare victorie a lui Isus n-a fost Învierea Sa, ci a fost Moartea Sa, a fost Răstignirea Sa! Învierea a fost cea mai mare a doua Victorie a Sa! Am fost uimit să descopăr acest fabulos verset în Biblie, care îmi confirmă înțelegerea teologică si spirituală: „A dezbracat de putere domniile și autoritățile și le-a făcut de rușine în văzul lumii întregi, triumfînd asupra lor prin Cruce” (Coloseni 2:15).

Victoria lui Hristos este în Jertfa Sa. Prin jertfa Sa, Isus a fost proslăvit. Isus, în Evanghelii, cînd vorbește despre moartea Sa, o compară cu Slava Sa! Diferit de înțelegerea oamenilor, Crucea este Slava Sa! La fel este și Învierea Sa! Traian Dorz a înțeles și el acest Adevăr Colosal cînd a scris poezia: „Crucea-i Slava Ta”. Isus a fost proslăvit mai întîi prin mortea Sa și numai după aceea prin Învierea Sa! 🙂

Învierea lui Isus a fost cea mai mare victorie a Sa, dar numai după moartea Sa! Știați că Domnul a vorbit parcă mai mult despre Răstignirea Sa, despre Cruce, decît despre Învierea Sa??? Fără răstignirea și moartea eului nu există învierea duhului!

Concluzie: Isus a mers din Victorie în Victorie! Nașterea Sa, Victorie; Viața Sa, Victorie; Moartea Sa, Victorie; Învierea Sa, Victorie. Numai să verificați cît de profund este Pavel cînd vorbește despre Crucea lui Hristos! Creștinismul are două culmi: Moartea și Învierea lui Isus Hristos!

Sper să nu forțez prea mult lucrurile, dar cea mai mare victorie a Sa, Isus n-a cîștigat-o în grădina învierii, ci în grădina Ghețimani, unde a acceptat Voia lui Dumnezeu de-a merge pe Cruce!

Cea mai mare Victorie a lui Isus este Crucea Sa, e Răstignirea Sa, dar mai ales faptul că NU a coborît de pe Cruce, deși ar fi putut face asta cu ușurință. Cred că cea mai subtilă ispită a lui Isus a fost atunci cînd I s-a cerut să demonstreze că e Fiul lui Dumnezeu, coborînd de pe Cruce. Aceea este Adevărata Putere: să rămîi în Voia lui Dumnezeu și să nu cobori de pe Cruce, chiar dacă ai avea dreptul și puterea respectivă!! Ce L-a ținut pe Isus pe Cruce? Piroanele? Garda romană? Nicidecum! Planul de mîntuire a lui Dumnezeu L-a ținut pe Cruce, Dragostea pentru oameni și salvarea noastră!

Știați că Săptămîna Patimilor, corect tradus, este, de fapt, Săptămîna Pasiunilor lui Isus??? 🙂 Slavă Lui!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu