Dacă vrei să ÎL primești pe Duhul Sfînt nu stărui după EL !!!

Ioan 7:37-39
Versetele de mai sus sunt revelatoare pentru oricine le citește fără să se grăbească. Însă pentru că NU suntem atenți la citire, adică la ce ne învață fără echivoc Scriptura și ne luăm după practicile cultului sau a bisericii locale, uneori ne încurcăm sau chiar ne rătăcim în cele mai esențiale adevăruri! Cu cele mai bune intenții, uneori ne complicăm periculos de mult viața de creștin, tocmai pentru că NU medităm asupra Cuvintelor lui Isus Hristos, care este Cuvîntul!

Iată ce revelație am primit din Cuvînt:

Dacă vrei credință nu te concentra pe credință, ci pe Isus Hristos.
Dacă vrei vindecare nu te concentra pe vindecare, ci pe Isus Hristos
.

Dacă ÎL vrei pe Duhul Sfînt nu te concentra pe Duhul Sfînt, ci concentrează-te pe Isus Hristos.

„În ultima zi a praznicului, care era ziua cea mare, Isus a stat în picioare și a strigat: „Dacă însetează cineva să vină la Mine și să bea. Cine crede în Mine, după cum zice Scriptura, din inima lui vor curge rîuri de apă vie. Prin aceasta s-a referit la Duhul, pe care aveau să-L primească cei ce vor crede în EL. Căci Duhul Sfînt încă nu fusese dar, fiindcă Isus nu fusese încă proslăvit”.

Poate ar fi bine să re-re-re-citim cuvintele de mai sus. Însuși Isus a spus că Duhul Sfînt se dă sau vine
peste și în cei ce vor crede în EL, în Isus, NU altfel. Am fost foarte atent la Cartea Faptele Apostolilor.
Toți cei ce au primit Mîntuirea sau pe Duhul Sfînt, fie că au vorbit sau nu în limbi, se concentrau pe
Domnul Isus. În toate cazurile menționate în Fapte unde ni se spune că cineva a primit Duhul, miracolul s-a petrecut în timp ce asculta Evanghelia. În acele momente de predicare și de ascultare cu interes a
Evangheliei, s-a coborît peste ei, dar și în ei Duhul Sfînt.

Acum o să scriu un adevăr revoluționar pentru mine, deranjant pentru unii, dar sublim pentru toți, adevăr care însă suprimă naivitatea, mîndria sau „superioritatea” unora dintre noi: Duhul Sfînt se primește prin credință nu prin stăruință. Duhul se primește prin credința în Isus Hristos. Punct! Nu prin stăruință după Duhul Sfînt. Duhul se primește prin credința în Isus, nu prin practica sau prin credința în ceea ce au spus unii și alții.

Știu că Subiectul este unul delicat, dar o spun cu tot respectul și cu toată responsabilitateta și în smerenie, că sunt decis să rămîn în Cuvînt, nu pe lîngă El. Într-o vreme, deși Predicam Cuvîntul, încercam să nu deranjez pe nimeni și evitam să fiu clar pe unele subiecte. Greșeam! Dar de cîțiva ani buni NU mă mai interesează ce spun cultele piramidale, oricare ar fi ele. Mă intersează însă ce spune Domnul Isus.
Ar fi vai de noi dacă Duhul s-ar primi prin stăruință și vă și spun de ce. Ar însemna că depinde de mine, de eforturile sau de abilitățile mele, dar ce bine că nu e așa. Eu sunt un susținător ardent al Lucrării Duhului Sfînt în toate aspectele ei. Nu sunt cesaționist, ci continuaționist. Cred în toate darurile spirituale menționate în 1Corinteni 12, etc, cred în vorbirea în limbi, dar …. dacă Duhul s-ar primi prin stăruință înseamnă că Mîntuirea ar depinde de mine. Dacă numai vorbirea în limbi ar fi dovada sau semnul botezului cu Duhul Sfînt, atunci ce se va întîmpla cu cei ce stăruiesc ani de zile după vorbirea în limbi și totuși nu o primesc?
Oare ei nu sunt deloc creștini sau sunt creștini second hand, iar cei ce vorbesc în limbi sunt first hand? Etc? Să ne luăm după roadă, fraților, nu doar după cuvinte! Dumnezeu este mult mai înțelept și mult mai bun decît noi. Singura condiție pe care EL a pus-o, pentru a primi Duhul sau Mîntuirea, este credința în Isus cel răstignit. „Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos nu este al Lui” a spus apostolul Pavel care s-a întîlnit cu Isus cel Viu. Știa el ce scrie!!!
În creștinism sau în Împărăția lui Dumnezeu totul funcționează prin efortul omului? Nicidecum! Totul,
dar totul, funcționează prin Har și prin credință, dar prin credința în Isus Hristos. Să nu ne mai chinuim, ci să ne veselim! Citiți cu atenție sporită Galateni 3:2, 5,14 și vă veți convinge, cu Bucurie, că primirea Duhului se face numai și numai prin credința în Isus Hristos Domnul nostru.

Sola Cristus! Sola Scriptura. Sola Grația! Sola Fide!

Aleluiaaa!!!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu