Ești pregătit să stăpînești ?*


Doar doi spioni evrei dintre cei 12, erau pregătiți să ia în stăpânire țara Canaan, (Israelul de azi). Cei doi au văzut uriașii și le-au spus israeliților să nu se teamă de ei “căci sunt ca pîinea pentru noi. Îi vom mînca” (Numeri 14:9). Cei doi i-au îndemnat pe oameni să NU se teamă de uriași, deoarece credeau că Domnul este cu ei!
Iosua și Caleb au avut un alt duh! Ei aveam un duh de încredere în Promisiunile lui Dumnezeu și din acel motiv trăiau în odihnă. Aveau Pace în inimă! Ei s-au odihnit în promisiunea lui Dumnezeu că le-a dat lor țara! Chiar în prezența dușmanilor și adversităților ei aveau Pace în inimă! De ce? Deoarece credința lor nu era centrată pe uriașii pe care i-au văzut, ci pe Promisiunile lui Dumnezeu!
Dumnezeu a numit țara promisă “Odihna Mea”! „Nu vor intra în odihna Mea” (Evrei 3:11). Asta înseamnă că Harul și odihna lui Dumnezeu, sunt pentru credinciosul din Noul LEGĂMÎNT, ceea ce țara fizică promisă a fost pentru copiii lui Israel în Vechiul Legămînt!
Țara noastră promisă azi e Odihna lui Dumnezeu, dacă suntem dispuși să avem spiritul lui Iosua și Caleb care era un duh de încredere fermă în Cuvîntul lui Dumnezeu, nu în ce vedeau sau simțeau!
Cei doi bărbați aveau mentalitate de moștenitori, ceilalți 10 aveau mentalitate de slugi!
Cînd ÎL vedem pe Domnul mai mare decît uriașii din jur, vom avea pace în inimă chiar dacă suntem în mijlocul furtunii!
Cei doi pentru că erau stăpîniți de duhul încrederii ferme, aveau deja mentalitate de stăpîni, pentru că s-au încrezut în Cuvîntul Domnului!

Azi, noi avem Cuvîntul lui Hristos! Crede-L copilărește și vei fi stăpîn în viață pe lucrurile promise de EL! Dacă vrei să domnești în viață, lasă-te stăpînit de Cuvîntul lui Hristos!

Factorul Plus+++

Un comentariu

Din categoria Uncategorized

Un răspuns la „Ești pregătit să stăpînești ?*

  1. Raul Suciu

    Domnul sa ne ajute! Excelenta provocare.

Lasă un comentariu