Ingredientele unui Miracol!!

Sau
Când apar problemele în viața creștinilor
„Să faceți tot ce vă va zice” Ioan 2:5
Acum cînd ne apropiem de Cuvîntul predicat, să ai credință fermă și să aștepți ca Dl Isus să te atingă și să te elibereze de orice legătură pe care o ai: descurajare, obiceiuri rele, vicii, dependețe, păcate, atitudini urîte, depresie. Simplu fapt că ne-am născut pe pămînt, implică necazuri și neajunsuri, neîmpliniri. Însă există probleme care NU au ce căuta în viața copilului lui Dumnezeu. Mă refer aici la neputințe, disperare, descurajare, îngrijorare, lipsă, frică și păcat de orice fel.

Probleme din viața creștinului apar cînd NU CREDE TOT ce îi spune Isus și NU FACE TOT ce îi zice Isus.
Apar problemele spirituale cînd „creștinismul” unor credincioși e bolnav, știrb, mutilat sau incomplet. De ce??? Pentru că ucenicii NU au crezut tot ce a zis Isus sau NU au fost atenți la tot ce le-a spus Isus. Cînd a apărut criza Răstignirii, aveau o viață tristă, drum trist și lipsit de bucurie, de efervescență, plus frămîntări și semne de întrebare.

Cînd NU credem tot, nici nu facem tot  …. și de aceea avem un creștinism slab, steril, fără scop fără viziune, fără pasiune, fără miracole, dar și fără impact.
În Luca 24, ucenicii NU credeau TOT ce scriu Scripturile și de aici li se trăgea neînțelegerea, descurajarea, frica. Pe cînd în Ioan 2 niște slugi au făcut tot ce le-a zis Isus pentru că au crezut tot. Cînd au făcut tot ce le-a zis Isus, chiar dacă era ciudat și neobișnuit, s-au supus, și miracolul s-a produs.

Nunta din Cana e devenit cea mai faimoasă din istorie doar pentru că niște slugi, poate disprețuite, au crezut tot și au făcut tot de le-a zis Isus.
Pînă nu crezi și realizezi că Cuvîntul lui Dumnezeu e o Forță, nu se întîmplă aproape nimic. Evrei 4:2-3

Una dintre cele mai mare forțe vindecătoare din lume este Cuvîntul lui Dumnezeu și El se află la îndemîna ta. Marcu 16:17-18. Ps 103:3; Ps 107:20; Iacov 5: 14
Sunt promisiuni pline de Putere, de încurajre,restaurare.
Cînd Isus s-a întors în Capernaum, Biblia spune: „S-a auzit că este în casă”. Marcu 2:1. În alt loc Isus: „N-a putut să rămînă ascuns”.  Înainte să plece din acel loc, un om paralizat s-a ridicat și a umblat.
În Concluzie:
Dacă Isus trăiește în tine, oamenii trebuie să Îi simtă prezența cînd se află în preajma ta. Pînă NU realizezi că puterea lui Dumnezeu e în tine, că Duhul Sfînt e în tine, NU o vei putea folosi.
@@@ Dacă faci parte din conducerea Bisericii sau din Biserică, nu ar trebui ca Biserica să fie binecuvîntată prin tine? NU ar trebui să fii un agent, un factor al binecuvîntării, al schimbării, care rezolvă problemele și care ajută Biserica să crească? Biserica NU este perfectă. Nimeni NU a spus asta. Biserica este însă un spital, nu un club de elită.
Dar orice lucru care NU merge bine în biserică este lucrarea omului, nu a Domnului. Cînd Dumnezeu se află în spatele chiar al celui mai mărunt lucru, acela devine puternic.
Oricare îți este provocarea, soluția este să privești țintă la Isus, să crezi în Isus și să faci tot ce zice Isus. Să ÎL privești cu atenție sporită pe Isus. Evrei 12:2

@@@ Am auzit despre un frate din Hong Gong cu o tumoare la piciorul sting. În ciuda analizelor bărbatul cu soția sa au început să ia Cina Domnului și să se ungă cu ulei, declarînd: „Așa cum Isus e fără nici o tumoare în piciorul Său, tot așa sunt și eu în lume” (1Ioan 4:17). După al 2lea RMN, medicii n-au mai găsit nici o tumoare și n-a mai fost nevoie de operație. Medicul n-a văzut așa ceva în 30 ani de activitate.

Domnul poate să aducă vindecare în ființa ta în timp ce se predică Cuvîntul, prin semne și minuni, fără punerea mîinilor. Așa cum sutașul roman a crezut că Isus poate vindeca de la distanță, fără să fie nevoie de Prezența Sa fizică, tot așa să credem și noi începînd cu acest moment. Continuă să privești la Dl Isus în mijlocul necazurilor tale și să crezi că așa cum e Isus, așa ești și tu în lumea asta.
Oricare îți este provocarea, răspunsul este în Isus Hristos. Privește țintă la EL, crede în EL și fă tot ce îți spune EL și vei avea parte de mari miracole.
Nu alergați după viziuni și nici după proroci. Persoana lui Isus Hristos e cel mai bine văzută și întîlnită în Cuvînt.

E mult mai important pentru noi să ÎL vedem pe Isus în Cuvînt decît în Persoană. Azi noi avem acest Mare Privilegiu să ÎL vedem și să-L întîlnim în Cuvînt!
În Cuvînt ÎL vedem pe Isus, numai așa putem să-L cunoaștem pe Isus, și numai așa ÎL putem înțelege pe Isus. Însuși Isus ne-a demonstrat acest mare Adevăr atunci cînd le-a apărut celor doi spre Emaus. (Băi calde). Inimile ucenicilor au clocotit cînd Isus le vorbea despre …. Isus. Luca 24:32).
Cei doi ucenici erau descurajați și triști . Secretul ieșirii tale din depresie este să ÎL vezi pe Isus în Cuvînt. (Luca 24:25-27). Doar Isus i-a scos din descurajare pe ucenici. De ce ucenicii în drum spre Emaus,  NU L-au recunoscut pe Isus cel Înviat, deși Domnul era lîngă ei și vorbea cu ei? De ce Isus nu i-a lăsat să ÎL recunoască? Răspuns: E mult mai important pentru noi să ÎL vedem pe Isus în Cuvînt decît în Persoană. Azi noi avem acest Mare Privilegiu să ÎL vedem, să ÎL găsim și să-L cunoaștem în și prin Cuvînt!

Vrei miracol divin? Crede tot ce a zis Isus în Scripturi și fă tot ce îți cere Isus în Scripturi! Doar în felul acesta te califici pentru miraole!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu