Cea mai răvășitoare declarație din Biblie despre Isus

Declarația lui Toma

Înainte ca Toma să facă ce-a mai radicală, îndrăzneață, dar și corectă Proclamație din Scripturi despre Domnul Isus, el a trecut prin niște chinuri sufletești și spirituale … enorme.

Pentru că Toma n-a fost prezent la prima „Slujbă de Înviere”, pentru că n-a cunoscut bine Scriptura, iar ceea ce a auzit din gura lui Isus n-a crezut, pentru că n-a crezut nici declarația martorilor prezenți la arătarea fizică a Domnului Isus de după învierea SA, a produs criza.

Unele greșeli spirituale nu rămîn fără consecințe, iar dacă rămînem prea mult timp în ele, vor produce: necredință, chin, îngrijorare, confuzie și nefericire.

Totuși!

Declarația lui Toma este răvășitoare, „devastatoare” și clarificatoare! Paradoxal, curios și uimitor este faptul că „necredinciosul” face ce-a mai complexă și sublimă declarație din Evanghelii despre Dl Isus și despre divinitatea SA.

Cînd Îl vede pe Domnul viu în fața sa strigă: „Kyrios Theos” …. în greacă. Iar în ebraică: „Yahve Elohim”! Ce a replicat Isus la declarația sa? „Nu mă numi Dumnezeu deoarece sunt doar Fiul Său? Vezi că greșești?” Isus a aceptat declarația lui Toma, n-a respins-o și n-a interzis-o absolut deloc, dimpotrivă! Toma declară Divinatea totală și completă a lui Isus Hristos!

Isus Hristos nu este un Dumnezeu, ci este Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat!

Dacă vrei să fii Fericit

Isus e Domn și Dumnezeu, dar Adevărul aceasta nu-i suficient să mă mîntuiască pe mine. EL trebuie să devină Domnul meu și Dumnezeul …. meu!

Credința personală în moartea și Învierea lui Isus Hristos, te fac fericit. Cînd Isus i-a spus lui Toma: „Ferice de cei ce nu m-au văzut și au crezut” se referea la cei ce de-a lungul vremilor vor crede în EL fără să-L fi văzut fizic, fără dovezi empirice, ci doar bazați pe Cuvîntul Său! Credința reală crede în Isus Hristos fără dovezi. Ea se bazează doar pe Cuvînt, fără să comită suicid intelectual.

Minunile și dovezile îl pot ajuta pe căutător să-i întărească credința, dar baza e Cuvîntul Său! Isus ne trimite pe toți la Cuvîntul Său, nu la miracolele Sale (Luca 16:29.31). Bogatul din iad se baza pe miracole, Isus îl trimite la Cuvînt! (Matei 16:21).

Domnul Isus ne prezintă aici încă odată principiul de bază și unic, prin care oamenii pot fi mîntuiți, dar și …. fericiți: credința fermă în Evanghlia SA, în Cuvintele Sale.

Apostolii au crezut pentru că au văzut și era normal să fie așa. Era normal ca lor Isus să li se arate viu … Îl văzuseră mort! Aia a fost excepția, însă regula este Ioan 20: 29. ”Ferice de cei ce n-au văzut și au crezut”.

Ca să fii mîntuit, Isus Hristos trebuie să devină Domnul tău și Dumnezeul tău! EL este Domn, dar ca tu să fii salvat, trebuie să devină Domnul  …tău! Altfel te-ai …. ars!

Împlicațiile Învierii lui Isus Hristos!

Dacă Isus e Domnul și Dumnezeul nostru:

Ne supunem Lui din dragoste.

Are autoritate și doar EL ne conduce viața.

Are împărăție, aici și acum.

Îți poate ierta orice păcat și sigur îți va vindeca și transforma viața. Isus e Viu!

Vei deveni treptat ca EL, prin Duhul Sfînt!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu