Profesioniști ai sfințeniei 2

Harul este absolut consecvent, atotstăpînitor și cuprinzător. Îi cuprinde chiar și pe cei care L-au țintuit pe Cruce: „Tată, iartă-i că nu știu ce fac”, au fost ultimele cuvinte rostite de Isus pe pământ înainte de moartea și învierea SA.

Harul este pentru cei deznădăjduiți, pentru cei sărmani, pentru cei zdrobiți, pentru cei care nu se descurcă singuri, pentru recidiviști. Adică pentru noi toți!

Isus n-a rostit predica de pe Munte ca să ne îndîrjim și să ne opintim ca Tolstoi, sfîrșind deznădăjduiți că n-am reușit să atingem perfecțiunea. Ne-a dat-o pentru a ne împărtăși idealul lui Dumnezeu spre care nu trebuie să încetăm să aspirăm, dar și pentru a ne demonstra că nici unul dintre noi nu poate atinge acel ideal.

Sfinții de profesie, vor încerca să restricționeze, sau să limiteze chiar și Harul, după bunul lor plac, sau după sistemul religios din care fac parte.

Cea mai mare tragedie este să transformăm Predica de pe Munte într-o altă formă de legalism; pentru că scopul ei este tocmai acela de a pune capăt legalismului religios. Predica de pe Munte ne dovedește cu forță maximă, fără drept de apel, că înaintea lui Dumnezeu toți suntem la fel: gata să ucidem, să ne mîniem, să săvîrșim adulter, desfrînați, hoți și invidioși! Toți suntem într-o stare deznădăjduită, dar, în fond, nici nu există o stare mai potrivită a ființei umane care vrea să-L cunoască pe Dumnezeu.

Căzuți de la înălțimea Idealului, nici nu avem un alt loc unde să ne refugiem, decît în Harul Absolut, cea mai sigură izbăvire. Oricine se pocăiește, este beneficiar al Harului Absolut al lui Dumnezeu! Singurul care a împlint Legea, dar și Predica de pe Munte, este Isus Hristos, Răscumpărătorul nostru. El este Șansa noastră …. Multiplă!

Cei ce se consideră profeșioniști ai sfințeniei, cred o iluzie, precum fariseii! O iluzie pe care Isus a demontat-o!

Pentru „profesioniștii sfințeniei”: Sper că știți că în cer intrăm prin Har, nu prin moralitate! Mîntuirea nu-i ce-am făcut noi, ci ce a făcut și ce face Isus pentru noi!

M-am reîndrăgostit de Har!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu