Cînd viața e pe dos

 

 

11392772_1103819459635154_6282819185528525417_n

Tot mai mult încerc să Îl înțeleg misteriosul Dumnezeu, dar nu prea reușesc!  Însă mă Închin Lui tot timpul!

Cînd lucrurile sunt pe dos, nu înseamnă că ele nu au și o față care va apărera în curînd. Cînd experiențele noastre sunt dureroase, nu înseamnă că totul se sfîrșește în durere. Cînd viața e urîtă, înseamnă că ne îndreptăm spre partea frumoasă!

Cînd Isus era pe Cruce, totul era urît și nu făcea deloc sens, dar după trei zile în locul urîțeniei a apărut …. Frumusețea!

Cînd Iosif a fost vîndut de frații săi într-un mod abject; cînd a fost tranzacționat de două ori și pe urmă i s-a înscenat un scandal sexual, a fost alungat din casa lui Potifar și a ajuns în pușcărie, totul nu doar părea pe dos, chiar era pe dos. Dar acum totul e pe față!

În timpul prelegerilor, deseori Corrie ten Boom prezenta o broderie, însă partea de pe dos, cu noduri și zeci de fire aninate. Mulți gîndeau că o ține așa din greseală. Atunci ea întreba auditoriul…

,,Dumnezeu ne dă întotdeauna ceea ce îi cerem în rugăciune? Nu întotdeauna. Uneori El spune: NU. Și asta pentruca El știe ceea ce noi nu știm… Dumnezeu știe totul. Privește această broderie. Pe dos e haos. Dar uită-te la imaginea frumoasă de pe cealaltă parte – partea corectă.”

Cu un gest triumfal, Corrie întorcea broderia care reprezenta o coroană regală, lucrată cu multă migală- simbolul vieții noastre veșnice. Coroana era lucrată minuțios, cu fire multicolore, inclusiv auriu, argintiu și perlat.

Acum, noi vedem partea urîtă, însă Dumnezeu vede mereu partea frumoasă și corectă. Într-o zi, și noi vom vedea broderia din partea Lui, din perspectiva Lui, și Îi vom mulțumi pentru fiecare rugăciune care a primit sau nu răspuns!

Și noi vom spune ca Iosif în Geneza 50:20 „Voi negrești v-ați gîndit să-mi faceți rău, dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ce vedeți astăzi …” Merită să ne silim să privim viața și din perspectiva lui Dumnezeu, prin credință! Doar așa durerile noastre au sens! Doar așa vedem viața pe … față!

 

 

 

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu