Ascultă, Crede, Rostește

 

Dacă vrem să trăim o viață victorioasă, trebuie să deschidem Manualul de Funcționare a ființei spirituale și să începem să facem lucruri neobișnuite, dacă vrem să experimentăm lucruri tot Neobișnuite. Iată Rețeta Divină:

1.Ascultă mesaje centrate pe Domnul Isus și Harul Său.

2.Crede tot Cuvîntul lui Dumnezeu.

3.Rostește cu voce tare promisiunile pe care dorești să le vezi împlinite în viața ta. „Credința vine în urma auzirii, iar auzirea prin Cuvîntul lui Hristos” (Romani 10.17).

Cineva spunea pe bună dreptate că „credința este mîna care apucă”.

Credința zice: „Acest lucru este al meu. Promisiunile protecției lui Dumnezeu sunt ale mele”.

A Crede începe în interior.

Credința începe din interior, după ce ai înțeles miracolul promisiunilor lui Dumnezeu. Ceea ce începe în interior, crezînd Cuvîntul, este mai apoi întărit în exterior: începi să rostești Cuvîntul cu voce tare! Trebuie să ne educăm să avem curaj să rostim cu credință și cu voce tare.

Iată cîteva versete care te ajută să înțelegi că rostirea cu voce tare, cu gura, e biblică și trebuie folosită. „Dacă deci, ÎL mărturisești cu gura ta pe Isus ca Domn și crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mîntuit” (Romani 10:9).

Isus, Domnul nostru, a spus: „dacă cineva va zice muntelui acestuia: ridică-te și aruncă-te în mare, și nu se va îndoi în inima lui, ci crede că ceea ce spune se va întîmpla, i se va face întocmai (Marcu 11:23).

Să vedem acum ce zice Pavel: „Însă fiindcă avem același duh de credință, potrivit cu ceea ce este scris: Am crezut și de aceea am vorbit” și noi credem și de aceea vorbim. (2Cor. 4:13).

Observi aici un model cu care, poate, nu suntem obișnuiți?

Credința îți cere să crezi în inima ta, precum și să vorbești cu gura ta. (Apoc 12:11).

Atunci cînd Dumnezeu a văzut întunericul n-a zis: „Oo0, ce întunerec mare”. În schimb ce a făcut? EL a rostit și a fost Lumină. A spus: „Să fie Lumină” (Gen 1:3)

Priviți-L și urmați-L pe Domnul Isus.

În Noul Testament, Domnul nostru Isus i-a vorbit furtunii și s-a potolit. EL i-a vorbit smochinului și s-a uscat. Isus le-a vorbit demonilor și au dispărut. Le-a vorbit bolnavilor și au fost vindecați. Le-a vorbit morților și au înviat.

Tot așa au făcut și ucenicii, ca Domnul lor! Au vorbit cu morții, cu bolile, dar și cu duhurile. Ai curaj să ieși din rutină sau tradiție și să faci și tu așa!

În mod similar, atunci Cînd ne confruntăm cu întunericul de orice fel, NU ar trebui să ne focusăm pe probleme și să deznădăjduim, ci pe Isus Hristos.

Dacă ne aflăm prinși într-o situație periculoasă, ar trebui să declarăm: „Domnul este refugiul meu și cetatea mea de scăpare”. Dacă este o boală în trupul nostru, putem să chemăm în ființă vindecarea: „îți mulțumesc Isuse, că prin rănile Tale sunt vindecat”

Începe să rostești protecție, sănătate și victorie peste tine chiar Acum și de Acum. Se poate! Chiar se poate! Ai încredere în Cuvînt, nu în senzații, păreri sau pronosticuri.

Ascultă-L pe Isus, cît mai des. Încrede-te  total în Isus și rostește ca Isus! Folosește nonstop Rețeta: Ascultă, Crede, Rostește!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s