Știți că purtarea Tatălui este contrară legii lui Moise??

Luca 15:11-24

În pilda fiului risipitor vedem un tată care aleargă înspre fiul său risipitor ca să îl îmbrățișeze, în momentul în care îl vede de la distanță, întorcîndu-se acasă. Știați că atitudinea tatălui este, de fapt, contrară legii lui Moise?

În urmă cu ceva timp citeam o carte de Joseph Prince și am descoperit că, potrivit legii, dacă un bărbat avea un fiu neascultător și răzvrătit, care refuza să își onoreze părinții, acesta trebuia să își aducă fiul la bătrînii cetății și toți bărbații din acea cetate trebuiau să îl lapideze (omorît cu pietre) pe acel fiu, pentru ca să nimicească răul din mijlocul lor și pentru ca toți să audă și să se teamă. (Deuteronom 21:18-21). Asta este legea lui Moise.

Atunci cînd Isus a folosit pilda de mai sus, toți evreii care Îl ascultau erau familiarizați cu această lege. Totuși, în locul condamnării și a pedepsei bine meritate de fiul cel mic, Isus a revelat inima de Tată milostiv a lui Dumnezeu și Harul iertării din Noul Legămînt.

În acel moment Isus încă nu ajunsese la Jertfă pentru a legaliza Noul Legămînt al Harului, iar oamenii care Îl ascultau erau încă sub legea lui Moise. Însă Dl Isus le dă ocazia să guste puțin din ceea ce EL urma să aducă prin Cruce. EL le-a revelat realitatea de care ne bucurăm noi astăzi. Aleluia!

A păcătuit fiul împotriva tatălui?

Desigur! Dar l-a împovărat tatăl cu vinovăție și condamnare pe fiul său înainte de-al primi înapoi acasă? Nu, nu a făcut acel lucru. De fapt, tatăl nici nu i-a dat fiului său ocazia să își termine discursul pregătit din timp și repetat la nesfîrșit. Tatăl și-a intrerupt fiul înainte ca el să îi ceară să îl facă un simplu argat. Tatăl l-a intrerupt pe fiu, nu pentru a-l condamna că a păcătuit împotriva lui, ci pentru a le spune slujitorilor săi să aducă cea mai bună robă, să îi pună un inel în deget și sandale noi în picioare.

A contat pentru tatăl faptul că intențiile fiului său s-ar fi putut să nu fie cele mai nobile???

Cu toții știm că fiul nu se întorcea în casa tatălui neapărat pentru că realizase că greșise. El se întorcea pentru că îi era foame, c-o dăduse în bară. Cînd fiul risipitor era încă departe, tatăl l-a văzut și i s-a făcut milă de el, a alergat la el, l-a îmbrățișat și l-a sărutat mult. Ce imagine grăitoare a inimii iubitoare a lui Dumnezeu.

Cine era Cel ce spunea pilda fiului risipitor?

Era Isus și EL cunoaște cel mai bine inima Tatălui Său. Observă cum e descris răspunsul lui Dumnezeu pentru cei care au păcătuit? Cum se face că tatăl și-a văzut fiul cînd acesta era încă departe? Tatăl își așteptase fiul cu dor să se întoarcă. Probabil că privea zilnic în zare, în speranța că fiecare zi va fi ziua în care fiul său nemernic, dar iubit, se va întoarce acasă.

Tu poți să îi vezi inima plină de iubire pentru tine atunci cînd greșești? Trebuie să faci doar un pas înspre Dumnezeu și Tatăl tău iubitor din cer, va alerga spre tine (chiar dacă tu doar te tîrăști spre EL), fără nici o condamnare, atunci cînd vede pocăință în inima ta.

Tatăl vrea să te reabiliteze, să te spele, să te dezinfecteze, să te parfumeze și să dea o petrecere pentru că ai venit acasă. Dumnezeul nostru este un Dumnezeu care va alerga spre tine fără NICI O CONDAMNARE.

E vremea să ne pocăim și de ideile noastre preconcepute și religioase despre Dumnezeu.

Chiar și atunci cînd ai eșuat, EL va alerga spre tine și te va îmbrățișa. EL te iubește și te primește așa cum ești. El are toată puterea, dar și plăcerea, să te ajute atunci cînd greșești și te simți învins.

Cînd pășești și ești în Hristos, în ciuda a tot ceea ce tu ai făcut și oamenii pot să zică despre tine, nu mai există nici o condamnare tocmai pentru că ești în Isus Hristos.

„Acum dar nu mai există nici o condamnare pentru cei ce sunt Cristos Isus” (Biblia Deschisă. Romani 8:1).

Ce parte a versetului din Romani 8:1 nu apare în manuscrisele grecești originale???

„Acum dar nu mai există nici o condamnare pentru cei ce sunt Cristos Isus, (care nu trăiesc după îndemnurile firii pămîntești, ci după îndemnurile Duhului”). (Romani 8:1).

Știi însă că ultima parte „care nu trăiesc după îndemnurile firii pămîntești, ci după îndemnurile Duhului” nu apare în manuscrisele grecești originale?

E ca și cînd traducătorii nu au putut să creadă că declararea lipsei condamnării vine fără nici o condiție. Era prea frumos și prea periculos. Nu trebuie să mă crezi pe cuvînt. Verifică tu însuți în Codexurile (textele) grecești originale. Vorbesc foarte serios! Mai citește încă odată versiunea din Biblia Deschisă care este pe masa biroului meu: „Acum dar nu mai există nici o condamnare pentru cei ce sunt Cristos Isus” Punct! (Biblia Deschisă. Romani 8:1).

Asta este fraților. Nici o condamnare pentru cei ce sunt în Hristos Isus. Punct! Nu există nici o condiție și nici cerințe preliminarii. Este vorba doar despre Lucrarea Terminată a lui Isus Hristos și nu despre eforturile noastre umane. Aleluia!

Cu toate acestea, există oameni care vor susține că nu există nici o condamnare doar atunci cînd nu păcătuim. (Însă cine nu păcătuiește?).

Dacă însă nu ar exista păcat, de ce ar exista condamnare? Afirmația lui Pavel ar fi inutilă dacă nu ar exista păcat, nu?

Așadar, Vestea Bună pe care o proclamă el (și care ne surprinde, iar pe unii îi deranjează), este că, chiar atunci, cînd accidental există păcat, NU MAI ESTE nici o condamnare pentru cei ce sunt în Hristos Isus. De ce? Pentru că Isus a fost condamnat deja pentru toate păcatele noastre. Slavă Lui!

Unde este prezent Hristos și Duhul Său, NU mai există nici o condamnare.

Aleluia!

 

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s