„Toţi facem păcate, doar că nu suntem înregistraţi toţi“

Mi s-a părut un articol pertinet, echilibrat și de mult bun simț! Pentru unii deranjant, pentru alții intrigant, iar pentru toți…. palpitant!

Dacă toți am fi filmați nonstop? De fapt, oricum suntem și cîndva …..

Atenție: Nu numai faptele, ci și gîndurile, sentimentele, iubirile și motivațiile sunt filmate și pe urmă … ! Fără Sîngele Domnului Hristos și fără pocăință reală, nici-o șansă!

Constantin Sturzu, unul dintre cei mai influenţi preoţi din BOR: „Toţi facem păcate, doar că nu suntem înregistraţi toţi“

Constantin Sturzu, unul dintre cei mai influenţi preoţi din BOR: „Toţi facem păcate, doar că nu suntem înregistraţi toţi“ 10 august 2017, 14:15 de Cezar Pădurariu
 Constantin Sturzu, unul dintre cei mai influenţi preoţi din BOR: „Toţi facem păcate, doar că nu suntem înregistraţi toţi“ Preotul Constantin Sturzu FOTO
Claudiu Pântea Preotul Constantin Sturzu, fost purtător de cuvânt o perioadă îndelungată al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a scris un articol în care abordează şi problema scandalurile în care sunt implicaţi clerici ai Bisericii Ortodoxe Române.
Constantin Sturzu lucrează din toamna anului 2016 ca preot misionar la Mănăstirea „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea spaniolă Vilaller. Până la plecarea în Spania, preotul Sturzu a fost purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, precum şi director general al Centrului Cultural Misionar Doxologia, care coordonează activitatea Editurii Doxologia, a două tipografii şi a unui departament media.
Preotul Sturzu scrie, într-un articol publicat pe site-ul doxologia, despre diversele teme în legătură cu care spune că este abordat zilnic de către credincioşi. Printre altele face referire şi la scandalurile homosexuale în care sunt implicaţi episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, şi preotul Pomohaci.
„Nu e de datoria noastră să judecăm, are cine şi sunt convins că de judecată nu scapă nimeni. Noi să vedem în faptul că Dumnezeu rabdă în Biserica Lui oameni pătimaşi sau corupţie, alteori vânzare sau lepădare – semne ale iubirii Lui celei nesfârşite şi ale îndelungii Sale răbdări! Pe care o are, de altfel, cu noi toţi, căci toţi facem păcate, doar că nu suntem înregistraţi toţi şi nu se difuzează în public înregistrarea cu faptele noastre mai ruşinoase.
Nu, să nu ne prefacem că nu vedem şi că nu există probleme. Dar fiecare să facem ce putem din locul pe care-l avem în Biserică, nu de pe alte poziţii.
În primul rând, să facem noi pocăinţă pentru păcatele noastre, ca să vedem şi să scoatem „paiul din ochiul fratelui nostru” (cf. Matei 7, 5)”.
Puteţi citi pe doxologia.ro articolul integral.

Citeste mai mult: adev.ro/ouguf5

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s