Avem mai multe Biserici, dar nu și mai mulți convertiți

În Timișoara (și nu numai) avem tot mai multe Biserici evanghelice, dar nu mai mulți creștini.

Prin Harul lui Dumnezeu și prin Duhul lui Dumnezeu, sunt plantator de Biserici creștine. Cam asta am făcut toată viața. Observ că în țară, în ultimii ani, s-au deschis tot mai multe Biserici. Dar unele dintre ele nu sunt biserici plantate, ci sunt biserici: dezbinate, rupte și mutate. Vă rog să faceți diferența între plantare de Biserică și mutare sau dislocare.  Faceți vă rog diferența între modul cum au fost deschise aceste biserici. Ce duh i-a călăuzit pe cei ce le-au deschis?

Plantarea înseamnă că o iei de la zero. Dezbinarea, ruperea, dislocarea și mutarea înseamnă că smulgi o parte dintr-o biserică, numărul acela te urmează și zici că ai deschis și tu o biserică. Aia este deschidere de biserică, dar nu naștere sau plantare!

Ap. Pavel însă face o afirmație uimitoare și deranjantă chiar: „ ….Oricum, fie de ochii lumii, fie din toată inima Hristos este vestit. Eu mă bucur de lucrul acesta și mă voi bucura”. (Filipeni 1:15,18).

Părerea mea de rău nu-i că se deschid tot mai multe biserici, (Doamne Ajută!), de voie sau de nevoie, din duh de ceartă sau din Călăuzire Divină, ci că deși avem tot mai ulte biserici evanghelice în țară, nu avem și convertiți creștini mai mulți. Crește numărul de biserici, dar nu și de membri, nu și de creștini, nu și de ucenici.

De ce avem biserici multe și convertiți puțini?

Petru că prea mult ne asemănăm cu lumea. Pentru că deși poate suntem născuți din nou, nu mai suntem duhovnicești. Unii dintre noi suntem morali, dar nu mai suntem aproape deloc spirituali. Am confundat moralitatea cu spiritualitatea și asta tare îi convine vrășmașului.

Nu mai avem curajul să facem evanghelizare, să ieșim pe străzi, să ieșim din turnul nostru de fildeș, unde ne-am izolat. Nu luăm în serios ucenicizarea. Nu mai știm ce înseamnă așa ceva, darămite s-o și facem. Una dintre cele mai mari conspirații împotriva Bisericii este Conspirația Tăcerii. Adică, noi am găsit Pîinea Vieții și …. tăcem!

Să nu ne bucurăm prea mult că avem tot mai multe biserici, dar convertiți tot mai puțini. Să nu ne bucurăm că suntem mulți, cînd prea puțini suntem spirituali. Să ne Bucurăm doar atunci cînd Biserica se înmulțește, dar devine și duhovnicească, în sensul real al cuvîntului, adică stăpînită de Duhul Sfînt, avînd roadă și daruri spirituale.

Observație Pozitivă:

Deși prea multe biserici s-au deschis în urma unor conflicte între membri, totuși, realizez din experiență, că Dumnezeu în bunătatea Sa, le folosește aproape pe toate. Rănile se vindecă, Dumnezeu ne iartă, și noi ne mai iertăm, unii ne mai și pocăim, pe bune, și Domnul începe să dea din nou Har.

Numai Dumnezeu este specializat să convertească răul în … Bine. Numai bunul Dumnezeu poate să transforme răutatea și ura oamenilor în binecuvîntare. (Geneza 50:20). Slavă Lui!

 

 

 

 

 

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s