Faci cumva voia lui Dumnezeu fară inima Lui?

Cea mai subtilă formă de înșelăciune spirituală e să împlinești poruncile lui Dumnezeu, fără să ai și inima lui Dumnezeu.

Iubești ceea ce Domnul iubește? Urăști ceea ce EL urăște? Vezi realitățile așa cum le vede Dumnezeu?

În Noul Legămînt, al Duhului, EL ne dă o inimă nouă ca să avem aceleași gusturi cu ale Lui. Noul Legămînt ne dă o inimă nouă, ca să înțelegem Harul așa cum EL îl vede.

Istoria profetului Iona subliniază pregnant șmecheria subtilă de mai sus: să faci voia lui Dumnezeu fără să ai inima Lui. Iona, după ce inițial a fugit de porunca lui Dumnezeu, se întîlnește în Mediterană cu balena de serviciu a lui Dumnezeu, se duce totuși la Ninive și le predică sălbaticilor ălora Cuvîntul, pe care de fapt îi dorea în iad.

Iona se supune poruncii lui Dumnezeu, face voia lui Dumnezeu, dar nu are inima Lui!

Fiul cel mare, a rămas acasă, se supunea tatălui său și nu îi ieșea din cuvînt, dar nu avea inima tatălui. El performa corect, dar inima sa era nemulțumită, razvrătită și rea. N-a plecat el de acasa fizic, dar inima lui era cu a fratelui său risipitor (care era plecat de acasa), tot pe la femei, cluburi și ….  porci, chiar dacă nu știa asta. etc. Ce subtilă e păcăleala asta! Să ai impresia că ești serios, dar de fapt înaintea lui Dumnezeu să fii …. neserios, păcălit.

Exact așa erau și fariseii. Performau, se sforțau, împlineau poruncile cu strictețe, dar nu aveau inima lui Dumnezeu. Din acest motiv Domnul Isus îi mustră! În asta consta subtila și draconica lor păcăleală.

Noul Legămînt însă, e Legămîntul Duhului, cînd primim o inimă ca a Tatălui, ca a Fiului. Cum e inima ta? Motivația ta, iubirea ta? Ca a Domnului Isus? Că dacă nu e așa și tu esti păcălit fără să ai macar … habar! Doamne Ferește!

Legămîntul cel Nou, al Duhului, al Slavei, al inimii noi, e Legămîntul Harului, al inimii lui Dumnezeu, nu doar a împlinirii poruncilor Lui! „Litera omoară, Duhul dă viață” a spus sfîntul care știa el ce știa.

Un alt caz de păcăleală subtilă este dărnicia făcută fără bucurie. Destui creștini aduc bani la Casa Domnului, dar nu-i dăruiesc cu bucurie, ci de silă. Dă leul la colectă și i se pare că e totuși prea mult. Sau poate își aduce chiar și zeciuiala, dar cîrtește. El împlinește cumva porunca zeciuielii (Maleahi 3:10; Matei 23:23), dar fără bucurie și asta este neplăcut înaintea Domnului. (2Corinteni 9:5-7).

Cine dă, să dea cu bucurie. Dacă dă cu neplăcere, poate să dea, dar dă degeaba. Ce dă el e primit de oameni, dar nu de Dumnezeu. Lui Dumnezeu trebuie să îi dăm cu … bucurie. Altfel ….….

 Deci, împlinește Cuvîntul, dar cu bucurie! Fă voia lui Dumnezeu, dar fă să ai și inima Lui! Doamne ajută!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s