Creștinism expirat sau inspirat?

„Să credeți tot”

Luca 24:25

O nepricepuților și greoi cu inima cînd e vorba să credeți tot ce au spus prorocii”. Isus Hristos

Feriți-vă de creștinismul expirat! Creștinismul expirat e tot creștinism, dar e perimat, și ce e expirat …… dacă e consumat e riscant, posibil otrăvitor sau fără putere. La fel de grav! E ca un contract expirat. E … nul.

Dubla dojană pe care Cel Înviat din morți le-o adresează celor doi ucenici ai lui Isus în ziua Învierii, e pertinentă.

Mama lui Isus, Maria, la nunta din Cana Galileii, le spune ospătarilor care slujeau: „Să faceți orice vă va zice” …. Isus. Cînd angajații au ascutat de sfatul Mariei și au ascultat în tocmai de TOT ce a zis Isus, nunta a fost salvată, iar bucuria ….revărsată. Asta produce credința și ascultarea totală!

Pe drumul spre Emaus, în duminica învierii Sale, Isus îi mustră pe doi ucenici și îi dojenește tocmai pentru că nu credeau TOT ce au spus Scripturile despre EL.

Cînd ascultăm doar parțial de Isus, e bine, dar nu-i deloc Bine. Cînd credem doar parțial Scriptura, ne trezim cu o Evanghelie incompletă și cu o credință și mîntuire superficială, ca să nu zic tot incompletă.

Unii NU credem TOT. Alții NU facem TOT. Asta-i problema noastră majoră. Cu cele mai serioase intenții, unii dintre noi suntem extrem de superficiali. Noi însă suntem chemați să fim supranaturali, nu superficiali.

Lipsa credinței totale în tot Cuvîntul lui Dumnezeu, duce la deziluzii, depresii și tristețe. Pentru că ucenicii nu au crezut tot, au pășit pe un drum trist, lipsit de entuziasm și perspectivă. Cînd nu credem TOT ce a spus EL în Scripturi, producem un creștinism steril, fără scop, fără viziune, fără forță, fără supranatural și fără pasiune.

Nu Dumnezeu e de vină că noi am produs un creștinism știrb și incomplet. Creștinismul incomplet e teribil de periculos tocmai pentru că e lipsit de bucurie și de tărie. E Inferior! E neatractiv, e neinteresant și neseducător! Deseori noi producem un creștinism bolnav, care îi îmbolnăvește și pe alții și prezintă un Dumnezeu mic și neputincios.

Creștinismul Complet însă, Îl are pe Isus Hristos viu, Același și Actual. Contemporan și Prezent continuu! Un Creștinism expirat e ca un program de computer care are nevoie de actualizare, dar chiar dacă e gratis, totuși noi trebuie să facem actualizarea ca să fie funcțional și optim. Avem nevoie urgentă de un Hristos viu, dar și actualizat. Avem nevoie de-o teologie actualizată și aliniată la TOT ce spun Scripturile!!!

Creștinismul expirat are un Hristos viu doar în teorie, are o teologie corectă doar în teorie. Creștinismul expirat în același timp are un Hristos mort, istoric și care a făcut miracole, dar doar în trecut.

Cînd nu crezi TOT, nici nu faci TOT, dar ajungi pe drumul depresiei, înstrăinării sau al întristării. Credința incompletă e foarte periculoasă pentru că creionează și prezintă un Dumnezeu mic și slab, chiar dacă în teorie, în mesaje și în cîntare, Îl declară …. atotputernic.

Cînd nu crezi tot te miști, dar te miști într-o direcție greșită, precum cei doi spre Emaus. Ai chiar activitate, dar nu și spiritualitate. Faci efort, dar lipsit de randament, de perspectivă și efervescentă. Cînd nu crezi tot, te diluezi fără se realizezi, acceptînd o Evanghelie inferioară, o cale inferioară, dar și o închinare inferioară. Cînd nu crezi TOT ce spune Scriptura, ai o perspectivă funerară, trăiești în confuzie, dar și în tristețe, neînțelegînd că Domnul cel viu e chiar alături de tine.

Recitiți cu atenție descrierea pe care o face Luca celor doi ucenici care nu credeau TOT.

Credeți însă că noi suntem mai buni decît ei? Atît de mulți creștini și azi, încă nu cred tot. Ei cred în Învierea (istorică) a lui Hristos, dar nu mai cred TOT ce a spus Hristos și de aceea nici nu fac TOT ce a spus Hristos, iar ca rezultat au parte de un creștinism marcat de semnul minus.

Ei Nu cred tot și de aceea nu fac tot și asta le e capcana. Isus și-a arătat slava la nunta din Cana, tocmai și numai pentru că niște chelneri au făcut TOT ce le-a cerut El să facă! Și nici nu îi erau ucenici!

Cînd însă credem tot, facem TOT ce EL a poruncit să facem. Ba chiar ne face plăcere să facem ce El ne-a poruncit. Cînd credem TOT, iubim ca EL, vorbim ca EL, vindecăm ca EL, vestim ca EL și trăim ca EL, ca Domnul nostru. Acesta este unul dintre motivele pentru care am primit Duhul Sfînt, să fim ca EL și să putem crede TOT, dar și să facem TOT ce EL ne-a poruncit!

Tu crede TOT, dar și fă TOT (că altfel ai credința expirată) și imediat vei vedea ….. Diferența!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s