Răstignirea sau Înfrîngerile constructive

Înfrîngerile constructive

Aparent, răstignirea lui Isus a fost o înfrîngere, dar doar aparent. Noi însă am învățat un mare secret: să privim dincolo de aparențe. Biblia ne transmite un „detaliu” celebru: că tocmai prin moartea Sa a cîștigat mîntuirea noastră. În „Înfrîngerea” aceea a constat Victoria și Puterea SA! Un Hristos care nu moare, nu are valoare de Salvare! Dacă bobul de grîu nu moare, nu poate aduce viață!

De-a lungul vieții, majoritatea dintre noi trecem prin diverse experiențe ce pot fi numite drept, înfrîngeri, eșecuri, căderi sau neîmpliniri.

Sentimente ca frustrarea, rușinea, durerea și dezamăgirea, pe care le simțim atunci cînd eșuăm, îi determină pe mulți să dezvolte teama de eșec. Însă, dacă ținem cont de principiile și experiențele care transformă înfrîngerea în succes, există și momente în care așa zisul rateu sau înfrîngere, nu e deloc așa cum credeam inițial. Vă vorbesc din experiență!

O încercare care ne face să perseverăm mai mult nu poate fi numită dezastru, dimpotrivă.

Linia de demarcație dintre eșec și succes este atît de nesesizabilă, încît abia ne dăm seama că am trecut-o! Deseori ne aflăm chiar pe linie și nu sesizăm asta. Prea mulți creștini s-au dat bătuți chiar în momentul în care, dacă ar fi perseverat încă un moment, ar fi avut izbîndă!

De eșuat, eșuăm numai atunci cînd renunțăm la a ne închina, chiar dacă ne-am prăbușit. Toți cădem, dar doar cei neprihăniți și puternici se ridică și perseverează! Cînd viața te doboară și e prea grea și …. cazi, să cazi în …genunchi! De fapt, doar cei neprihăniți cad și se ridică! Restul nu au de unde cădea! Numai viermii nu cad!

Dacă ne raportăm corect la piedici, inițial menite să ne oprească din drum, dureroase și umilitoare, de fapt pot fi chiar cele care ne duc la vîrf, acolo unde ne vrea Dumnezeu!

Una dintre realitățile de bază ale creștinismului e că Dumnezeu nu cunoaște deznădejdea, așa că nici noi n-ar trebui s-o cunoaștem. Eșecul poate deveni cea mai mare binecuvîntare a ta!

Dumnezeu este specializat în a transforma eșecul în victorie.

Există Dumnezeu! Există …. Înviere!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s