Sarut mîna, Abigail

Abigail – O femeie de excepție de la care toți avem de învățat. Frumoasă și la chip, dar și la caracter!

Femei frumoase la chip, există și azi, destule, dar la caracter mai rar!

Soția mea e frumoasă și la chip, dar și la caracter! 🙂

1Samuel 25

Cînd înțeleapta și frumoasa doamnă Abigail i-a ieșit înainte furiosului David și a armatei sale formată din 400 de mercenari la fel de furioași și flămînzi, David nu se aștepta deloc la ce urma să se întîmple. Era pus pe răzbunare și pe moarte, dar se întîlnește cu …. Înțelepciunea și dragostea!

Abigail era și atrăgătoare, generoasă, dar și o bună bucătăreasă. O combinație ce ar fi oprit în loc orice armată furioasăJ

Nabal, soțul Abigailei, era un om rău, batjocoritor și zgîrcit, pe deasupra, o combinație care ar fi asmuțit orice armată flămîndă, care pe deasupra l-a și protejat ani la rînd.

Abigail nu-i naivă … deloc. Ea cunoștea importanța momentului acela. Era ultima barieră între familia ei și o moarte iminentă. Aruncîndu-se la picioarele lui David, ea rostește o pledoarie demnă de un paragraf în Scriptură: „Eu sunt de vină domnul meu! Îngăduie roabei tale să-ți vorbească în auzul tău și ascultă cuvintele roabei tale. Să nu-și pună domnul meu mintea cu omul acela rău, cu Nabal ….. Primește darul acesta pe care-l aduce roaba ta domnului meu și să se împartă oamenilor ce merg după domnul meu … ” (25:24).

Nu-l apără pe Nabal, soțul ei, pentru că știe că e un nemernic. Nu cere dreptate, ci milă și iertare, acceptînd o vină pe care n-o are. „Iartă, te rog, vina roabei tale” (25:27). Le oferă darurile pe care soțul ei li le-a refuzat și îl îndeamnă pe David să nu-l ucidă pe Nabal, ci să-l lase în seama lui Dumnezeu.

Cuvintele ei cad ca soarele pe o bucată de gheață.

„David i-a zis lui Abigail: Binecuvîntat să fie Domnul, Dumnezeul lui Israel, care te-a trimis azi înaintea mea ….”. (25:32-35).

Abigail se întoarce acasă, iar David la tabăra sa mobilă din munți! Abigail îl găsește pe Nabal prea beat ca să poată comunica cu el, așa că așteaptă pînă dimineață cînd îi spune cît de aproape a fost de moarte. De frică și de ciudă Nabal face un accident de inimă și după 10 zile de comă moare. (25:37-38).

Cînd David aude că Nabal a murit, îi mulțumește lui Dumnezeu și folosește ocazia ivită. O cere de soție și ea acceptă. David își găsește o nouă soție, Abigail o nouă casă, iar noi descoperim un nou principiu vital: înțelepciunea, frumusețea și generozitatea învinge barbarismul.

Bunătatea a salvat o casă întreagă. Eleganța lui Abigail a temperat mînia letală a unui om. Umilința are o putere așa de mare. Blîndețea, bunătatea și înțelepciunea poate dezamorsa bombe atomice.

„O limbă dulce poate zdrobi oase” (Proverbe 25:15).

Abigail ne dă niște lecții majore de viață.

-Puterea contagioasă a bunătății.

-Tăria unei inimi smerite, înțelepte și generoase.

-Dar cea mai mare lecție este cum să ne luăm ochii de la frumusețea ei și să-i ațintim pe frumusețea Altuia.

Abigail nu l-a cunoscut pe Isus pentru că a trăit cu 1000 de ani înainte de nașterea, moartea și învierea SA. Totuși, istoria ei prefigurează viața lui Isus.

Abigail se așează între David și Nabal.

Isus s-a așezat între Dumnezeu și noi.

Abigail s-a oferit să fie pedepsită pentru păcatele lui Nabal.

Isus a acceptat ca cerul să-L pedepsească pentru păcatele mele și ale tale.

Abigail a potolit mînia lui David. Tot așa a făcut și Hristos cu mînia lui Dumnezeu.

S-a petrecut în lagărul din Chungkay. Într-o seară un guardian japonez a zis că lipsește o cazma. A spus că cineva dintre deținuți a furat-o. Țipînd într-o engleză stricată, a ordonat ca cel vinovat să iasă în fața plutonului, amenințîndu-i pe toți cu moartea.

Un soldat scoțian a ieșit în față și a zis: „Eu sunt vinovat”. Gardianul l-a lovit cu furie pînă l-a omorît în bătaie. După scena oripilantă, prizonierii i-au tîrît trupul în lagăr. Tot atunci au mai numărat încă o dată cazmalele. NU lipsea nici una. Gardianul greșise la numărătoare.

Cine poate face ce a făcut acel soldat? Cine poate lua asupra sa vina altora? Cineva a mai facut-o! Abigail, Dl Isus și soldatul scoțian din lagărul japonez. Și alții despre care noi nu am auzit.

„Dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui fărădeleagea noastră a tuturora” (Isaia 53:6).

Nu te lăsa enervat și înnebunit de nebunul de Nabal.

Fă ca David: Nu te mai focusa pe Nabal, că înnebunești. Privește la Hristos și întinerești!! Privește mai mult la Mediator și mai puțin la scandalagii, zgîrciți și deviați!

Fii o Abigail. Fii ca ea: frumoasă și în character, nu numai în aspectul fizic. Fii ca Dl Isus!

„Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine” Romani 12:21

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s