Nu-i suficient să Îl iubești pe Dumnezeu!

Dumnezeu vrea să Îl iubim, dar nu e suficient. Vorbele nu pot înlocui faptele!

Dumnezeu vrea să Îl iubim, dar nu oricum.

Isus a zis că cea mai mare poruncă din Biblie este să Îl iubim pe Dumnezeu, dar nu oricum, ci din toată inima. Traducere în limba română modernă: Să fii îndrăgostit de EL!!!!

„Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău și cu toată puterea ta, iată porunca dintîi. Iar a doua este următoarea: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Nu este altă poruncă mai mare decît acestea”. Marcu 12:30-31

Există o mare diferență între a iubi și a fi îndrăgostit! Dacă faceți cercetare o să vedeți de ce Dumnezeu vrea să fim îndrăgostiți de EL, nu doar să îl iubim. De Dumnezeu trebuie să fim îndrăgostiți, iar pe aproapele trebuie să Îl iubim.

În Apocalipsa 2, o biserică creștină, (Efes), era pe cale să își piardă autorizația de funcționare spirituală, tocmai pentru că, deși Îl iubea, nu mai era îndrăgostită de Dl Isus și a devenit sterilă și lipsită de tandrețe.

„Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău și cu toată puterea ta, iată porunca dintîi. Iar a doua este următoarea: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Nu este altă poruncă mai mare decît acestea”. Marcu 12:30-31

Dumnezeu vrea să Îl iubim, dar nu oricum, ci să fim îndrăgostiți de EL. Asta este diferența dintre monotonie și (euforie) victorie!

El vrea să ne iubim unii pe alții, dar nu oricum, ci cum ne-a iubit EL pe noi (Ioan 15:12). Îl iubim „doar” pe EL sau îi iubim și pe alții?

„Îl iubesc pe Dumnezeu” sună bine, dar dacă dragostea de El nu se manifestă în dragoste jertfitoare pentru alții, ai fost păcălit. Citește încă odată Ioan 15:12. „Aceasta este porunca Mea: să vă iubiți unii pe alții cum v-am iubit EU”.

A zice sau a gîndi, că Îl iubim pe Dumnezeu fără să ne iubim fratele, apropele sau dușmanul, cum ne-a iubit EL pe noi, e tot păcăleală.

În Marcu 12 Isus a declarat importanța de-a ne iubi aproapele. În Luca 10 EL ne-a spus și o întîmplare șocantă, așa cum face El deseori. Domnul ne-a vorbit acolo despre un om care se cobora de la Ierusalim spre Ierihon și a fost atacat de hoți, lovit, trîntit și jefuit. Toți „cuvioșii și evlavioșii ” au trecut pe lîngă el: cei ce veneau probabil de la Templu, de la închinare, l-au condamnat că a ajuns în halul acela, poate au rostit o rugăciune în gînd, dar nici unul nu s-a oprit să îi dea o mînă a de ajutor.

În cele din urmă, totuși, cineva s-a oprit: un străin, din afara sistemului religios piramidal, unul care nici nu era evreu, ci era un disprețuit de … samaritean. El s-a aplecat, a descălecat, l-a ridicat și l-a dus la han, la plătit pe hangiu, cerîndu-i să îl vindece.

Cu cei disprețuiți și rejectați, își face Dumnezeu treaba cel mai bine!

Dl Isus pe acest Samaritan l-a aplaudat, iar pe ceilalți nesimțiți, nepăsători și ne-oameni, i-a mustrat … aspru, demonstrîndu-le că religia lor e marcată de semnul – minus.

Dacă a-L iubi pe Dumnezeu nu-i suficient, ce-i suficient atunci??

Iată răspunsul facil, pe înțelesul tuturor: Iubește-ți aproapele. Iubește-ți familia! Iubește-ți prietenii, iubește-i pe cei căzuți și loviți, însă iubește-ți și dușmanii, dar practic, nu doar mental și verbal, ci cum a iubit Isus

A-L iubi pe Dumnezeu din banca unei biserici nu-i destul! Trebuie să acționăm, să ne jertfim, nu doar să predicăm și să vorbim limbajul Sionului, fără nici o acoperire. E Interzis să folosim formule religioase, (care doar îi duc în eroare și pe cei ce le folosesc și pe cei ce îi aud folosindu-le), dacă nu îl iubim pe aproapele ca pe noi înșine!

Dragostea adevărată de Dumnezeu se manifestă iubindu-i tocmai pe cei căzuți între tîlhari! Oare tîlharii se coborau și ei de la Templu? Nemernici au fost și cei ce l-au jefuit pe omul care mergea spre Ierihon, dar și mai nemernici au fost cei ce au trecut pe lîngă el și nu i-au dat primul ajutor, deși erau fețe bisericești și probabil că veneau tocmai de la „Închinare”!

Cînd ești îndrăgostit de Dumnezeu nici nu omiți poruncile Sale, dar nici nu comiți interdicțiile Sale! Îndrăgostește-te de EL! Merită!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s