Dumnezeu se ocupă de schimbarea numelor noastre, dar nu numai ….

Puterea identității mele în Hristos!

Dumnezeu se ocupă de schimbarea numelor, dar și a caracterului.

 Motivul pentru schimbarea numelui, de fapt, este schimbarea caracterului. Dumnezeu l-a schimbat din Avram în Avraam. Din Sarai în Sara. Din Iacov în Israel. Saul în Pavel. Simon în Petru. Din Bethel în EL Bethel, Etc.

El schimbă numele și caracterul tău și al meu: din păcătos în sfînt, din marginalizat în restaurat. Din izolat în Hristos.

EL se ocupă de cei zdrobiți și îi restaurează prin Harul Său, în ciuda celor nu doresc asta. El ia cioburile vieților noastre și le transformă din nou într-o piesă de artă. Domnul se atinge de noi acolo unde Harul Său e cel mai vizibil!

Noul Testament abordează viața creștină spunîndu-ne cine suntem și ai Cui suntem, iar apoi ne încurajează să trăim demni de identitatea noastră.

Oricare ar fi viciul care ne tulbură, identitatea noastră în Hristos este temelia înfruntării ei. Obiceiurile vechi, însă, se schimbă foarte greu. Abordarea cea mai bună în lupta împotriva păcatului de orice natură, este să ne imprimăm tot mai adînc aceste adevăruri în mintea noastră și să creăm sau să ne atașăm de o comunitate care promovează aceste adevăruri.

Toți trebuie să declarăm zilnic acest adevăr: „Știu cine sunt. Sunt un copil al lui Dumnezeu. În mine locuiește Dumnezeu, EL mă vede și mă conduce”. Adevărul acesta nu ne poate face mîndri. Știu că mai există în fiecare dintre noi urme ale păcatului, dar păcatul nu ne mai domină pe cei care gîndim și trăim așa.

Mai știm că am mai putea păcătui și știm că Dumnezeu ne va iubi chiar și atunci. Dar noi NU mai vrem să păcătuim, chiar dacă putem. Noi trăim de acum în noua noastră identitate în Hristos.

Patrick Sehl este directorul lucrării creștine din campusul de la Friends University. Patrick este un specialist al ilustrațiilor vizuale. Dorind să comunice paradoxul lucrării creștine făcute de oameni slabi și zdrobiți, el a luat o cutie de carton și le-a cerut studenților să o „bată”. Studenții au făcut găuri în ea, au lovit-o și au rupt bucăți din ea. Apoi a pus cutia pe masă în văzul tuturor. În cutie se afla o sursă de lumină. A stins lumina din sală și a aprins lumina din cutia ciuruită. Nu a fost nevoie să mai spună ceva. Toți au înțeles. Lumina lui Isus strălucește cel mai bine prin locurile în care noi suntem zdrobiți!


 

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s