Creștinul de Succes

S-ar putea ca unora să nu vă plăcă termenul „succes”, dar el face parte din gîndirea și limbajul nostru cotidian, deci nu-l putem evita!

Dumnezeu e realist și cunoaște foarte bine toate căderile sau alunecările noastre pe drumul spre Cer! Însă păcatele noastre nu L-au luat pe Dumnezeu prin surprindere. Cu mult înainte de facerea lui Adam și Eva, Dumnezeu deja a decis să transforme eșecul nostru în succes.

Planul lui Dumnezeu este să se ocupe nu doar de nefericirea noastră și s-o ajusteze puțin ca să ne simțim ceva mai bine sau să ne adaptăm noi la ea, ci EL se ocupă și de sursa nefericii și a mizeriei noastre. Dacă planul lui Dumnezeu de restaurare ar fi fost gîndit doar pentru cei ce au păcătuit doar așa … „puțin” și doar ei ar fi fost eligibili pentru reabilitare și vindecare, atunci ar fi fost vai de noi, de majoritatea (a se citi: toți), dintre noi! Chiar și de cei mai sfinți!

Dar bunul Dumnezeu a anticipat tot: fiecare păcat, mic sau mare; fiecare eșec și neîmplinire. Evenimentul Culminant în Planul lui Dumnezeu a fost moartea lui Isus pe Cruce.

Jertifea Sîngelui lui Isus a făcut posibilă nu doar iertarea noastră de ori și ce păcat, ci și restaurarea noastră. Astfel, comunicarea întreruptă între noi și Dumnezeu, poate acum fi restabilită. Dumnezeu poate fi din nou iubit, ascultat, închinat și slujit!

Mai mult decît atît: Dumnezeu, prin Crucea lui Hristos, a schimbat și motivațiile noastre de bază. Moartea Fiului Său n-a făcut posibilă doar iertarea, ci și transformarea noastră. Ea a deschis o ușă de eliberare de sub puterea păcatului care ne înlănțuia, dar asta numai prin învierea Sa, prin Duhul Sfînt și plinătatea SA.

Ce este eșecul? Este trăirea condusă de valori și principii pervertite. Trăirea pe bazele valorilor lumești. Este conformarea după standardele lumii și a minții pervertite.

Ce este succesul? Este capacitatea și învățarea de-a aplica Harul lui Dumnezeu la fiecare eveniment al vieții. Să înțelegi că ești acceptat de sfîntul Dumnezeu, în ciuda experiențelor tale triste din trecut.

@@@ Unul dintre marile pericole este să înțelegem greșit succesul și noi cei din biserica evanghelică. Unii creștini doar par să aibă succes moral pentru că au trăit vieți fără evenimente neplăcute. Unii n-au avut ocazia să cadă. Adică n-au avut ocazia să păcătuiască spectaculos. Au trăit vieți respectabile și poate au fost admirați de biserică, dar în fața lui Dumnezeu ei sunt un mare eșec, iar răsplata lor va arde, și ei vor fi, poate, mîntuiți, dar ca prin foc. Doamne ajută să fie mîntuiți!

De ce îi consideră Dumnezeu pe oamenii ăștia, totuși un eșec, chiar dacă au trăit vieți decente? Atenție: ei au trăit moral, dar nu și supranatural. Au trăit natural, dar nu și supranatural. Mulți necredincioși trăiesc vieți la fel de decente decente.

Dar creștinii ăștia „decenți”, descriși mai sus, n-au avut smerenia să recunoască că trăiesc prin Har, sau cît de mari consumatori de Har sunt și n-au avut nici bunăvoința să ofere Har. Poate au și gîndit că sunt mai buni ca alții și că în felul acesta au un statut special în fața lui God.

Numai Dl Isus Hristos are un status special în fața lui Dumnezeu.

Fariseul din templu ar putea fi un bun membru în comitetul unei biserici de pocăiți extremiști. Noi suntem plăcuți în fața lui Dumnezeu numai în măsura în care aplicăm cu smerenie, Harul lui Dumnezeu fiecărei experiențe din viața noastră, dar și din viața altora.

Pe de altă parte, cei ce au căzut amarnic, de obicei sunt cei mai buni candidați tocmai pentru că știu să aprecieze Harul și puterea lui Dumnezeu, cea mai de succes descoperire pe care o poate face un păcătos.

Nu-i necesar să păcătuiești, să cazi, ca să poți aprecia Harul lui Dumnezeu pentru a avea succes, dar Dumnezeu deseori folosește căderile noastre pentru a ne face mai sensibili și apreciativi la nevoia noastră după EL. Creștinul de succes este îndrăgostit de Har și de implicațiile sale!

Să nu confundăm succesul cu notorietatea, cu faima, cu poziția socială, politică sau ecleziastică etc.

Deci ce este succesul?

1.E primirea lui Isus Hristos în ființa mea și astfel primesc neprihănirea lui Dumnezeu ca dar. Doar în felul acesta devin copilul lui Dumnezeu.

Creștinul de succes este omul care a învățat cum să accepte și să aplice remediul lui Dumnezeu pentru eșec: Harul.

2.E trăirea, nu doar a unei vieți morale, ci și supranaturale, în dependență de Isus Hristos.

Dacă succes înseamnă să înveți să aplici Harul lui Dumnezeu, cum se poate face asta?

Concluzie: Ce este Succesul spiritual?

a.A asculta și a împlini voia lui Dumnezeu.

Dar a face voia lui Dumnezeu deseori este dureros. Înseamnă a fi lovit, scuipat, disprețuit și răstignit. Dar urmează Învierea. Înseamnă să mergi înainte în voia lui Dumnezeu, cînd nimeni nu te înțelege!

  1. A fi Plin de Duhul Sfînt.

Cel mai mare deserviciu adus Bisericii lui Isus sunt creștinii ne-plini de Duhul Sfînt. Creștinii ăștia poate că trăiesc decent, dar nu și supranatural, dar nu îi produce bucurie și plăcere Domnului! (Vezi 1 Corinteni 3). Sunt oameni care trăiesc după valorile lumii, nu ale Duhului.

Creștinul plin de Duhul Sfînt însă, este duhovnicesc, adică este ca Isus Hristos, stăpînit de Duhul! El are roada Duhului, dar și darurile Sale! E plăcut Domnului.

  1. A fi generos.Omul de succes nu poate fi zgîrcit! El este darnic și milos. Vezi exemplul lui Dumnezeu și al lui Barnaba, fiul mîngăierii!
  1. A face evanghelizare și ucenici.Creștinul de succes nu se mulțumește doar să meargă la biserică, ci el e flămînd după cîștigarea de suflete noi pentru Împărăția lui Dumnezeu!

Dan. 12:3; Iacov 5:19-20

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s