Întîlnirea reală cu Dumnezeu, e glorioasă, dar și dureroasă.

Întîlnirea cu God poate fi Chiar neplăcută.

Întîlnirea reală cu Dumnezeu este glorioasă, dar și dureroasă. Ea întotdeauna lasă semne vizibile care rămîn toată viața. Dacă întîlnirea ta cu Domnul nu te-a marcat, nu te-a redirecționat, nu te-a transformat și nu te-a reinventat, ceva nu-i în regulă! Înseamnă că ai avut doar o întîlnire religioasă și teologică!

Dumnezeu a avut întîlniri interesante cu oamenii, de-a lungul vremi. E tare greșit să folosim o singură întîlnire ca standard pentru toate celelalte. De asemenea, este tare greșit să credem că toate întîlnirile cu Dumnezeu sunt doar glorioase și frumoase. Ele pot fi glorioase, dar nu întotdeauna și frumoase! Deseori sunt dureroase!

Îmi aduc aminte de întîlnirea dintre Iacov și Îngerul Domnului! În urma acestei întîlniri glorioase, (cînd deja era senior), Iacov a șchiopătat pentru tot restul vieții sale. Iacov a fost lovit de Dumnezeu! Neplăcut!

Apoi a fost Maria, mama lui Isus. Și ea a avut o experiență cu Dumnezeu pe care logodnicul ei n-o crezuse. Vizita unui înger i-a schimbat însă părerea lui Iosif! Prin urmare, ea a purtat în pîntecele ei pe Dl Hristos, dar numele ei a fost pătat de faptul că era mama unui copil nelegitim.

Păstorii din cîmpia Betleemului cînd s-au întîlnit cu îngerii lui Dumnezeu care le vesteau nașterea lui Isus, s-au speriat de moarte. Glorios, dar cam dureros și …. Neplăcut!

Preotul Zaharia, tatăl lui Ioan botezătorul, cînd s-a întîlnit direct cu Cerul, cînd îngerul lui Dumnezeu i-a vorbit într-o întîlnire de gradul zero, omul a rămas mut. Neplăcut!

Saul pe drumul Damascului, cînd i-a ieșit în cale Hristos cel Viu, a avut și el o întîlnire glorioasă, dar și dureroasă! S-a prăbușit la pămînt, strivit de Slava lui Hristos! S-a ridicat de acolo și a fost orb timp de trei zile!

Cînd și mie mi-a ieșit Domnul în cale, a fost glorios, dar și dureros! Nu aștept ca oamenii să înțeleagă experiențele mele cu Domnul. Dimpotrivă!

Am început să înțeleg treptat, (dar mi-a luat tare mult timp), că uneori, din perspectiva pămîntului, favoarea lui Dumnezeu arată total diferit decît din perspectiva Cerului. Întîlnirea cu Dumnezeu cere un preț, dar nu unul doar teologic, ci unul experimental, care te marchează pentru tot restul vieții tale, poate chiar dureros, dar glorios și victorios.

Dacă la întîlnirea spirituală cu Dumnezeu nu ni se întîmplă nimic, (atunci, dar și de atunci înainte), a fost una iluzorie. NU te mulțumi doar cu o întîlnire „teologică” cu Dumnezeu! E insuficientă! Să nu confundăm concepțiile teologice, cu întîlnirea personală cu Dumnezeu. Nu te mulțumi doar cu o teologie bună, chiar dacă este biblică!

Din nefericire, mulți se opresc la un pas de întîlnirea reală cu Dumnezeu, pentru că se mulțumesc cu o teologie bună și sunt seduși să își imagineze că este suficientă. Odată ce se extrage un concept din Scriptură, el poate fi împărtășit și altora, chiar dacă nu există o experiență personală care să îl susțină. Teologia e bună, dar nu pentru a transforma caracterul.

Adevărata cunoștință este dobîndită în urma experienței, nu prin dezvoltarea unui concept sau a unei idei!  Adesea ne facem vinovați de faptul că așteptăm o întîlnire personală cu Dumnezeu care să corespundă listei noastre de păreri biblice. Însă listele diverselor experiențe cu Dumnezeu revelate în Biblie, nu-L conțin pe Dumnezeu, ci doar Îl revelează.

Cu alte cuvinte, Dumnezeu nu procedează standart absolut deloc, atunci cînd se întîlnește cu omul și nu este obligat să acționeze în dreptul nostru la fel ca în dreptul altei persoane. EL continuă să fie creativ, revelînd de fiecare dată cît de minunat și cît de surprinzător este!

Întîlnirea cu Domnul te marchează pe viață. Întîlnirea cu Domnul te resetează, te reinventează, te redirecționează! Întîlnirea cu Domnul lasă semne clare și vizibile! Oamenii vor știi că te-ai întîlnit cu Cel Nevăzut!

Întîlnirea reală cu Domnul este glorioasă, dureroasă, fabuloasă, dar și victorioasă!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s