Când locurile periculoase devin sigure și locurile sigure devin periculoase.

David a făcut cea mai mare greșală a vieții sale atunci cînd nu s-a dus la război, cînd nu a acceptat jertfa, riscul și pericolul. Lucrul acesta se petrecea într-o primăvară, în vremea cînd împărații se duceau la război. Dar David a rămas acasă, la Ierusalim, în zona de siguranță și comfort. Cînd a venit seara, plictisit s-a coborît din pat și a ieșit pe acoperiș să se plimbe. De acolo a văzut o femeie frumoasă care se scălda. A întrebat cine este femeia și i s-a răspuns: „Este Bet-Șeba, fata lui Eliam, nevasta lui Urie, Hetitul. David a trimis niște oameni s-o aducă. Ea a venit la el, iar el s-a culcat cu ea” (2Sam. 11:1-4).

David a pierdut lupta tocmai cînd nu s-a dus la luptă. Cînd a decis să nu se expună și să nu mai riște. A pierdut lupta cu ochii săi, cu poftele sale, din cauza faptului că nu se afla în lupta pentru care era destinat.

Era vremea cînd împărații mergeau la război. În acea perioadă el ar fi fost mult mai în siguranță în război, în misiune, pe teren între soldați, decît „în siguranță”, plictisit, pe acoperișul casei sale.

Încrederea în Dumnezeu este esența de-a deveni plăcuți înaintea lui Dumnezeu.

Pentru a-I da lui Dumnezeu toată cinstea, noi trebuie să trăim în așa fel încît să transmitem faptul că lucrarea noastră e sortită eșecului în cazul în care Dumnezeu nu intervine. Acest gen de abandonare a fost natura vieții lui Isus pe pămînt și este acum natura vieții credinciosului ce are credință vie. În felul acesta suntem trimiși în misiune și facem misiunea doar în felul acesta.

Isus a spus ucenicilor Săi: „Mergeți în cetate. Găsiți un loc unde să stați. Nu luați nici bani și nici haine de schimb cu care să vă descurcați pe o perioadă lungă de tip. Faceți-vă vulnerabili abandonîndu-vă scopurilor Mele, pentru ca să nu puteți face nici un pas fără călăuzirea Mea și purtarea Mea de grijă.”

Acesta și doar acesta este contextul pe care Isus li l-a dat ucenicilor Săi pentru a avea un trai linișit și în siguranță, asemenea unor oi pe care lupii nu pot să le devoreze.

S-ar putea să credeți că pericolul și vulnerabilitatea în fața riscului este locul cel mai nesigur posibil. Dar Împărăția lu Dumnezeu se ghidează după alte Legi. La fel cum suntem înălțați doar după ce ne smerim și cum începem să trăim doar după ce murim, în această Împărăție ne aflăm în cea mai mare siguranță după ce ne facem vulnerabili în fața pericolului prin faptul că acceptăm să fim trimiși în termenii Domnului Isus.

Linia întîi a bătăliei este, și devine realmente, cel mai sigur loc. David a făcut cea mai mare greșală din viața lui, omițînd acest adevăr.

Ar fi nesăbuit să credem că pericolul din linia întîi a acestei lucrări nu este real. Dar cînd prezența manifestată a lui Dumnezeu ne însoțește în misiunea sfîntă, locurile periculoase devin sigure.

Cu adevărat, secretul este să descoperim că totul este despre încredere, ascultare și Prezența Sa manifestată. Acesta este adevărul pe care l-au descoperit cei 70 de ucenici. Nici lipsa lor de cunoștință, nici lipsa experienței lor nu i-a descalificat. Ei au fost trimiși de Cel ce avea să vină cu ei.

Siguranță nu este absența a ceva, adică a riscului și pericolului, ci înseamnă prezența Cuiva cu noi și în noi!!!

Voia lui Dumnezeu este cel mai sigur loc din lume. Voia lui Dumnezeu comportă riscuri și sacrificii, dar e mult mai riscant în afara voii lui Dumnezeu. E alarmant și letal în afara voii lui Dumnezeu!

Voia lui Dumnezeu asigură și prezența manifestată a Duhului Sfînt cu noi și în noi. Domnul s-a angajat să fie cu noi cînd noi împlinim Voia SA! E atît de sigur, sublim și miraculous să rămînem necontenit în Voia lui Dumnezeu!

Doar cînd rămînem în Voia lui Dumnezeu putem să Îl oferim pe Isus și Pacea Sa, lumii! Doar cînd alegem să împlinim constant voia lui Dumnezeu vom fi însoțiți de semne și minuni!

Nu te speria de Voia lui Dumnezeu. Ea este bună, plăcută și desăvîrșită. E de dorit! Nu fugii de voia lui Dumnezeu; fugi în Voia lui Dumnezeu!

Încă ceva pentru a nu fi înțeles greșit de cineva: Voia lui Dumnezeu nu mă face rău, aspru, bădăran, arogant și răzbunător, ci mă face bun, milos, nobil și puternic!

Ai grijă maximă cînd ți se pare că ești într-un loc sigur, dar doar de capul tău! E tare alunecos, deci foarte periculos! Intră și rămîi în voia lui Dumnezeu, e cel mai voios și sănătos!!!!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s