Nu vă mai preocupați să deveniți serioși

Nu mai pierdeți vremea!

Una dintre șmecheriile spirituale care funcționează eficient este că vrășmașul ne provoacă într-un mod subtil, dar cu succes, să ne concentrăm pe a deveni serioși. Pare atît de evlavios, dar unde ați găsit în Biblie așa ceva?

Revelația pe care am primit-o de la Domnul în această seară este aceasta: „Nu vă precupați să deveniți serioși, ci preocupați-vă să deveniți duhovnicești”. Asta este cheia victoriei spirituale pozitive. În Împărăția lui Dumnezeu, nu seriozitatea e importantă, ci spiritualitatea! Fariseii și cărturarii erau foarte serioși, dar și răi, ranchiunoși și letali . Erau ei serioși, dar toxici. Erau ei serioși dar … degeaba! Din nefericire și azi există mulți farisei serioși în Biserica lui Hristos, păcăliți de vrășmaș!

Cînd mă preocupă seriozitatea mea, (chiar dacă sună foarte evlavios), eu sunt în centrul atenției. Cînd însă caut să fiu plin de Duhul Sfînt, Domnul Isus este în centrul preocupărilor mele.

Dacă punem accentul pe seriozitate, oricît de impresionant sună și pare, vom începe să suferim de o pioșenie neatractivă și necontagioasă.

Unii creștini gîndesc cam așa: O să mă străduiesc mai mult”. Răspunsul însă este: „Nu te strădui mai mult, pentru că atunci cînd te străduiești mai mult, fără să realizezi, tu ești în centru și te bazezi pe tine și efortul tău!

În Religia Seriozității sau a Datoriei, Ioan Botezătorul a fost campion. Însă în religia seriozității Dumnezeu este Referință, nu Resursă! Domnul e pe margine, iar tu ești în centru, transpirînd și inspirînd aparent evlavie, dar acră, negativă uscată și falsă.

Biciuirea voinței pentru a deveni serios este foarte obositoare, dar și înșelătoare.0

Deși Ioan Botezătorul a fost cel mai mare om născut dintr-o femeie, tot el a fost cel mai mic în Împărăția lui Dumnezeu.

De ce? Pentru că Împărăția lui Dumnezeu nu ne prezintă evanghelia seriozității, ci Evanghelia Harului, a Duhului. Nu omul moral este cel victorios, ci omul spiritual, omul duhovnicesc. Pentru că am pus accentul pe seriozitate, în defavoarea duhovniciei, în multe zituații, avem azi un creștinism anemic, acru și muribund.

Nu te mai preocupa cu seriozitatea, ci cu duhovnicia! NU mai privi țintă la tine, ci la Hristos! Ieși de sub vraja ta și intră sub vraja lui Isus Hristos. Duhovnicie, înseamnă plinătatea cu Duhul Sfînt, adică a fii ca Domnul Isus Hristos! Amin!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s