La Sfîrșit va fi Începutul

Victoria reală începe cu Sfîrșitul!

Marșul nostru triumfal începe la picioarele Crucii lui Hristos. Totul se sfîrșește, dar și totul începe acolo. Dacă nu există suferință, agonie și moartea reală a eului cel vechi, categoric nu va exista nici o înviere.

Dar să nu uităm că și Drumul Suferinței, Dumnezeu îl transformă în drumul Biruinței.

Timp de 4 secole, evreii au fost sclavi în Egipt. Pe urmă Domnul a ridicat un eliberator, pe Moise. Drumul victoriei lor a început cu 10 miracole uimitoare. Dar în momentul cînd evreii au ajuns în fața Mării Roșii, marșul lor părea unul al morții. Erau prinși într-o cursă mortală. În față era Marea Roșie, iar din spate venea armata egipteană furibundă, dornică să ucidă, cu plăcere. Drumul spre Marea Roșie, realmente, era Drumul Morții, un drum înfundat. Un Dead End!

Dar Domnul a făcut Cale, pe unde nu era Cale. Domnul a făcut drum prin moarte! A despărțit marea și oamenii lui Dumnezeu au pășit prin ea, traversînd-o pe uscat. Ceea ce părea înfrîngere, dar și moarte sigură, a devenit cea mai mare victorie a lor. (Nu vă luați după aparențe). Numai bunul Dumnezeu poate face așa ceva, în ciuda tuturor așteptărilor! În fața morții iminente, Domnul a intervenit. Slavă LUI! Cunosc și eu din experiență personală, acel miracol.

Dacă urmăriți traseul evreilor, părea că un orb conduce pe alt orb. Ceea ce trebuia să fie un drum de 11 zile prin deșert, s-a transformat în 14 600 de zile, adică 40 de ani. Dar în ciuda tuturor devierilor, întîrzierilor și păcatelor lor, au avut parte tot de un drum al victoriei.

Egiptul a fost Via Doloroza. Marea Roșie a fost prima Via Triumfalis. A urmat Via Doloroza prin pustie, iar după acea traversarea rîului Iordan a fost Via Triumfalis a lor încă odată. Și începînd de acolo au avut parte numai de victorii.

Fiecare drum victorios își are începutul lui într-o anume moarte. Ceva trebuie să se sfîrșească pentru a putea începe Altceva! La Sfîrșit va fi începutul. Așa mi s-a întîmplat și mie! Așa li se întîmplă chiar acum unor creștini. Poate chiar ție!

Însă e destul de greu să asociezi sfîrșitul cu adevăratul început. E destul de greu să asociezi, moartea cu viața. E la fel de greu să asociezi trădarea, cu relocarea! E și mai greu să asociezi pe moment, piciorul în fund, cu promovarea! Ele pot fi văzute doar după o vreme, exact cum mi se întîmplă mie în aceste zile.

Punctul de origine în eliberarea evreilor din robia egipteană a început însă cu rugul aprins care i-a atras atenția lui Moise. Focul nu se consuma! Dar Moise a văzut rugul aprins, doar după ce a spart rutina și a părăsit pustia în care a trăit 40 de ani. Să știți că e tare greu să părăsești pustia și rutina religioasă sau sistemul piramidal religios. E tare greu să te desparți de pustiul în care te-ai obișnuit, dar doar așa ajungi la Muntele lui Dumnezeu și ai parte de miracolul rugului aprins. Doar părăsind Egiptul ajungi în Canaan. Doar murind față de eul vechi și pervers, vei avea parte de Victoria Învierii. Viața începe cu moartea! Așa s-a întîmplat cu Domnul Hristos, tot așa se întîmplă și cu noi!

Binecuvîntat este Începutul care începe tocmai cu … sfîrșitul!

Cu Dumnezeu prima zi începe nu cu lumina, ci cu … întunerecul. Nu cu dimineața, ci cu seara. „Astfel a fost o seară și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua întîi”. Geneza 1:5. La Dumnezeu și cu Dumnezeu, ziua nu exclude noaptea. Pentru că Domnul ne cunoaște slăbiciunea de-a înțelege realitățile spirituale, a repetat adevărul acesta în Geneza 1 de 7 x, doar doar vom pricepe, că în sfîrșit este începutul! Că începutul începe cu sfîrșitul. Că ziua începe cu noaptea.

Nu te teme de sfîrșitul cu Dl Isus, e cel mai bun Început! Noaptea cu El, devine zi miraculoasă! Rezistă cu EL în noapte. E doar Începutul! Știu ce vorbesc!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s