Greșala celui mai mare om născut din femeie: Ioan Botezătorul

Să nu facem și noi greșala lui!

Luca 7:24-35

Ioan s-a focusat pe ce nu face Dumnezeu. Tu concentrează-te pe ce face Dumnezeu! Hrănește-ți mintea și inima în mod pozitiv și sănătos.

Hrăniți-vă inima cu ceea ce face Dumnezeu și nu vă împiedicați în ceea ce nu a făcut încă sau nu pare că va face.

Inclusiv marele Ioan Botezătorul (sau Ioan Baptistul) s-a luptat cu afecțiunea asta spirituală. S-a luptat cu o dezamăgire care l-a tulburat profund. El deja primise Revelația că Isus este Mielul lui Dumnezeu, dar începuse să se îndoiască de aceasta cînd ajunse-se în închisoare în așteptarea sentinței cu moartea. Așa că a trimis la Isus doi ucenici de-ai săi ca să afle adevărul (Matei 11:2-3).

Cum a putut oare cel mai mare om născut din femeie și un profet major al Vechiului Testament, să se îndoiască de revelația primită deja? Ioan a fost ultimul dintre profeții Vechiului Testament.

Iată principalul motiv al descurajării și tulburării sale: Atenția lui Ioan a fost îndreptată spre ceea ce nu făcea Dumnezeu.

El, Ioan, pregătise calea pentru Acela care aducea celor captivi eliberarea (Luca 4:18) și cu toate acestea, el însuși acum era captiv și deprimat deoarece era pe punctul de a fi executat. Domnul Isus i-a dat cel mai înțelept sfat posibil: „Duceți-vă și spuneți-i lui Ioan ceea ce vedeți și auziți (Matei 11:4). Isus i-a îndreptat atenția lui Ioan spre ceea ce face Dumnezeu. Lecția culminantă al acestui fenomen se găsește în afirmația finală pe care Isus o face ucenicilor lui Ioan: „Ferice de acela pentru care Eu nu sunt prilej de poticnire”.

Atenție: Atunci cînd ne focalizăm pe ceea ce nu face Dumnezeu, ajungem să avem un duh de respingere, de descurajare și de sterilitate spirituală, care duce la păcatul fundamental al necredinței. În cele din urmă acesta este un parteneriat cu lumea umanismului sau a cesaționismului, care caută să împiedice scopurile lui Dumnezeu pe pămînt, dar și mai rău de atît, să conteste însăși natura lui Dumnezeu.

Deci, să nu ne concentrăm pe ce nu face Dumnezeu, ci pe ce face EL! Oamenii gîndesc cam așa: „O să mă străduiesc mai mult”. Răspunsul însă este:

„Nu te strădui mai mult” De ce nu? Pentru că atunci cînd te străduiești mai mult, de fapt, tu ești în centru și te bazezi pe tine și pe efortul tău. În Religia Datoriei, Dumnezeu este referință, nu Resursă! Domnul e pe margine, iar tu ești în centru transpirînd și inspirînd …. evlavie, dar …. falsă!

Știți ce fac unii creștini, cu toate intențiile lor onorabile? Încearcă șă își cîștige prin transpirație, nu numai pîinea zilnică, ci și Viața Veșnică! Biciuirea voinței pentru a ne face datoria este obositoare. Cu toate acestea, mare parte din predicarea de azi, pune bază pe moralitate: pe forța proprie.

Ioan Botezătorul reprezintă evanghelia pretenției, a datoriei, a obligației și a efortului uman.

„Nu poți face asta; nici asta, trebuie să faci pe cealaltă”. Isus a spus că cel mai mic în Împărăția Cerurilor e mai mare decît Ioan Botezătorul. De ce? Pentru că Împărăția lui Dumnezeu nu prezintă evanghelia obligației, ci Evanghelia Ofertei! Priceput?

Trebuie să primim Împărăția, prin Har și prin credință, nu să ne biciuim în Ea. Cei ce sunt în Împărăția Ofertei, deși poate sunt cei mai din urmă, cei mai mici și cei mai disprețuiți, sunt mai mari decît cei din împărăția obligației, a datoriei. De ce? Pentru că cei ce fac lucrurile din obligație, sfîrșesc în oboseală, frustrare, uscăciune, duritate și chiar răutate! Dar cei ce au Evanghelia Ofertei, sfîrșesc în plinătate și bucurie, pentru că sunt conectați la resurse infinite.

Ei trăiesc prin Harul și puterea Altuia! Prin Isus Hristos și Duhul Său!!! Să fim și noi isteți: Să ne bazăm total pe Harul lui Dumnezeu. Pe ceea ce EL face. Să ne bazăm pe Evanghelia Ofertei, nu pe cea a datoriei și a obligației biciuitoare! Evanghelia lui Isus Hristos este Vestea Pozitivă, care produce o viața pozitivă!

Tu nu fă greșala lui Ioan Baptistul! Nu-i cazul!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s