Cel mai infam prînz din Biblie

Cel mai infam prînz din Biblie

 „Apoi au șezut să mănînce”

Geneza 37:25

Una dintre cele mai triste, dar și ironice fapte infame din Biblie este cea de sus. Fapta draconică este descrisă în doar cinci cuvinte, dar de o gravitate maximă. Prea des trecem peste propoziția asta fără să observăm conotația și profunzimea ei josnică. Frații lui Iosif erau toți credincioși … însă paranoici. Unii credincioși, din cauza unor interpretări sau fantezii subiective și eronate, fac greșeli grave, oricît de evlavioși se cred.

Ceea ce mie mi se pare extrem de grav și de subtil e faptul, că după ce au plănuit să îl ucidă pe fratele lor Iosif, după ce Ruben i-a temperat puțin și i-a convins totuși să nu-l omoare, ci doar să îi amîne moartea, i-a apucat …. foamea. Fapta lor scabroasă le-a provocat … foame. Indivizii s-au așezat să mănînce. Ăsta e cel mai macabru prînz din Biblie. Au făcut o ispravă josnică, dar s-au așezat liniștiți să … pape.

Mă gîndesc, deși Scriptura nu ne spune asta, că băieții fiind credincioși, înainte de-a se așeza să mănînce s-au și rugat, nu? În normalitate credincioșii evrei înainte de masă se roagă! Sper că frații nostri de credință s-au rugat înainte de masă și doar apoi s-au așezat să pape. Ei au văzut spaima din ochii lui Iosif care s-a rugat de ei să nu îl ucidă și nici să nu-l vîndă (Geneza 42:21) și totuși le-a făcut plăcere să îl sacrifice! Cîtă nemernicie! Cîtă plăcere diabolică!

Numai fariseii și preoții din infamul proces al Domnului Isus s-au bucurat probabil mai tare decît ei, atunci cînd diabolicul de Iuda l-a sărutat pe Domnul și l-a vîndut cu 30 de arginți. Probabil și preoții după „tranzacția” cu Iuda s-au așezat să mănînce! Sigur și ei s-au rugat înainte de  … masă! Iosif a fost vîndut cu 20 de arginți!

Mă gîndesc cît de mult poate să decadă un credincios și cît de josnic se poate comporta, atunci cînd îl judecă pe altul, atunci cînd vrea să îl umilească pe altul, să-l distrugă, sau măcar să îl vîndă. Iată că se poate!

Cum e posibil, ca credincios în Dumnezeu, să faci o crimă și după aceea să te așezi să mănînci liniștit, ba chiar să te și rogi?

Mă mai gîndesc că și Iona atunci cînd a ieșit din voia lui Dumnezeu și fugea în zadar spre Tars, în loc să fugă să împlinească porunca lui Dumnezeu la Ninive; mă gîndesc că și el s-a rugat înainte de a adormi în fundul corabiei printre parîme cu miros de pește și sare. Precis s-a rugat și el, că doar era credincios. Iona este singurul evanghelist din istorie care atunci cînd predica, dorea ca nimeni să nu se pocăiască. Ninivenii erau dușmanii evreilor și din acest motiv Iona dorea ca nici unul să nu cumva se pocăiască, ci toți să …. piară! Halal predicator!

Cum e posibil ca un credincios în afara voii lui Dumnezeu, să se roage și pe urmă să doarmă buștean, în mijlocul furtunii? Cum e posibil, ca un predicator să își urască atît de mult audiența încît să își doreasca ca toți să piară și nici unul să NU cumva să se pocăiască? Iată că e posibil!

Mă gîndesc la fel de serios, dar și șocat, cum a fost posibil ca credinciosul Doeg edomitul, omul lui Saul, care stătea închis și postea în cetatea preoțească Nob, să ucidă imediat după aceea, el cu mîna lui, pe toți preoții Domnului? Ostașii lui Saul au refuzat ordinal de-ai ucide pe preoții lui Dumnezeu, oameni total nevinovați, dar nemernicul de Doeg, care a stat în post și rugăciune, i-a ucis el pe toți preoții, în număr de 85? (1 Samuel 21:7; 22:9-18). Macabru! Scandalos! Scabros! Din post și rugăciune la genocid! Inimaginabil, dar iată că totuși se poate! Oamenii care postesc tind să ne impresioneze, dar iată că trebuie să învățăm să fim atenți cu cei ce postesc, că nu se știe niciodată!

Cînd Isus a vindecat un om bolnav, într-o zi de sabat în sinagogă, știți ce-au făcut fariseii cei religioși și credincioși? Acolo, în sinagoga, în timpul slujbei religioase, la închinare, au hotărît să Îl ucidă pe Isus, din dragoste pentru …… Dumnezeu! Ce ironie!

În toate cazurile mai sus amintite, „credincioșii” credeau că ce fac ei e bine, corect și drept. E spre Slava lui Dumnezeu! Credincioșii fac uneori greșeli infame, probabil cu scopul cel mai „nobil”, tot spre binele lucrării lui Dumnezeu! Ferească Sfîntul!

De asemenea credincioși să vă feriți și să vă protejați! Ferește-mă Doamne de asemenea…. frați …….

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s