Cel mai mare deserviciu pe care biserica îl aduce lui Dumnezeu

„ ..  dimpotrivă fiți plini de Duh”

Știți cine aduce cel mai mare deserviciu lui Dumnezeu??? Nu ateismul, nu islamul, nici democrația, nici internetul, nici curvarii și nici bețivii! Cîțiva deja v-ați enervat tare!

Cel mai mare deserviciu pe care biserica îl aduce lui Dumnezeu și slavei Sale, este prin creștinii ne-plini de Duhul Sfînt, care sunt doar … morali. Da, ați înțeles corect: vorbesc despre creștinii din bisericile evanghelice care sunt poate campioni în moralitate și Scripturi, (precum fariseii și cărturarii), dar și în eșecuri spirituale, repetenți în Lucrarea Duhului Sfînt, dar mai ales repetenți la plinătatea cu Duhul Sfînt. Un întreg oximoron!

Știați că cea mai neglijată poruncă este Efeseni 5:18? „…. dimpotrivă fiți plini de Duh!”

De ce știu și cum de știu acest lucru? Prea mulți ani și eu am fost unul dintre ei. Cunoșteam Lucrarea Crucii lui Isus, dar nu și Lucrarea Duhului lui Isus. Adică, cunoșteam puterea Sîngelui, dar nu cunoșteam și puterea Duhului. Am experimentat Calvarul, dar nu și Cincizecimea! Adică, am experimentat iertarea, dar nu și transformarea aceea supranaturală. M-a refer aici nu la moralitate, ci la Spiritualitate! Am experimentat iertarea, dar nu si Lucrarea completa a Duhului!

Am cunoscut destui creștini care se lăudau că au vorbit în limbi. Erau însă în același timp mari păcătoși și șmecheri. Vorbeau ei în limbi, dar vorbeau și prosti, îi vorbeau de rău pe alții, etc. Vorbeau în limbi, dar trăiau și în păcate multiple și multicolore.

Care-i contradicția? Unde e ea? De ce discrepanța asta mare între teologie și trăire? Între vorbire, teorie și trăire? Creștinii ăștia, chiar dacă au persoana Duhului, nu au descoperit plinătatea Duhului. Aici e marea problemă! Cunosc creștinii care se consideră morali, și poate pe ici colo și sunt, dar în același timp sunt total nespirituali. Și pentru că sunt doar morali, și deci nespirituali, adică nu sunt duhovnicești, ei aduc mari deservicii lui Dumnezeu! Cele mai mari!

Din cauza absenței plinătății cu Duhul Sfînt, creștinismul din Europa e pe moarte, iar agnosticismul și chiar și islamul … înfloresc. Cînd creștinismul devine doar o religie lipsită de plinătatea cu Duhul Sfînt, religia aceea e destinată eșecului. Din acest motiv se închid biserici. Din acest motiv se rup unele biserici. Din acest motiv există atîta moralitate și imoralitate în biserică: absența plinătății cu Duhul Sfînt. Doar plinătatea cu Duhul Sfînt aduce în viața noastră: pasiune, putere și îndrăzneală să trăim pentru Domnul cu bucurie, curăție, dragoste, relevanță și impact.

Creștinii fară plinătatea Duhului sunt anemici, uscați, morali, dar răi, acri, neiubitori și dezinteresați de slava lui Dumnezeu. Ei poate îl iubesc pe Domnul, dar nu sunt îndrăgostiți de Domnul și asta înseamnă absența plinătății cu Duhul Sfînt. Ei poate sunt iertați, dar nu și transformați. Ei sunt iertați și puțin cosmetizați, dar nu transformați radical în frumusețea Domnului Isus!

Doamne iartă-ne că ți-am produs atîta întristare tocmai prin faptul că nu ne-a interesat plinătatea cu Duhul Sfînt!

Doamne iartă-ne că în loc să îți aducem „servicii”, ți-am adus atîtea deservicii!

Venirea Duhului Sfînt în viața creștinului aduce salvare, dar doar plinătatea cu Duhul Sfînt aduce victorie …. supranaturală!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s