Dacă ai căzut de 7 x ridică-te de 8 x

„Căci cel neprihănit de 7 x cade și se ridică” Proverbe 24:16

Viața se aseamănă destul de mult cu strădania unui bebeluș de-a învăța să meargă. Există zile cînd rezultatele sunt mai bune. Ne bucurăm de succes, dar există și zile negre, gri, grele, potrivnce, cu nepriceperi, neînțelegeri, obstacole, alunecări și căderi.

De vreme ce parcursul nostru în viață e plin de obstacole, iar calea către vîrf prezintă multe ocolișuri și prăbușiri neașteptate, e important să conștientizăm cel puțin două lucruri cu privire la gropile ce se pot ivi în calea noastră înainte de-a ajunge la linia de Finish sau de-a ajunge la vîrful dorit!

Vor fi momente cînd o să cazi.

Oricine umblă cu Dumnezeu sau chiar fără EL și străbate calea vieții, nu doar că are privilegiul de-a se bucura de reușite, dar trebuie să-și asume și riscul de a cădea. Cînd ieșiți cu bine dintr-o situație dificilă, există posibilitatea să cădeți în extrema celaltă. Orice personă dispusă să lupte pentru ceva valoros și sfînt, poate fi uneori doborîtă. Toți titanii lui Dumnezeu au avut poticnirile și căderile lor!

Cîteodată la fel ca bebelușii suntem neatenți și ne grăbim. De multe ori, acest lucru se întîmplă chiar înainte de-a ajunge la Finish Line. Avem impresia că am cunoscut succesul, că am depășit obstacolele și în aer se simte aroma victoriei. Apoi ……

Cîteodată căderea are loc din cauza lipsei nostre fie de veghere, fie din cauza lipsei noastre de experiență! Alteori nu suntem suficienți de bine pregătiți. Sau chiar și de prea multa încredere pe care o avem în noi! Un lucru e cert: indiferent de motiv, ni se întîmplă tuturor să ne împiedicăm, chiar și atunci cînd suntem braț la braț cu Dumnezeu, slujindu-L tocmai pe EL.

Toți marii oameni ai lui Dumnezeu, au avut momentele lor de cădere. Diferența este că nu au rămas acolo.

Deosebirea dintre victorie și înfrîngere ține de reacția noastră de după cădere.

Cel neprihănit de 7 x cade, dar se ridică de 8 x

Dacă ne trăim viața cu implicare, devenind actori și nu spectatori, tot vom avea alunecări, căderi și probleme. Simplu fapt că exiști pe unii îi deranjează. Simplu fapt că te-ai născut înseamnă ai venit pentru cîțiva ani într-o lume complexă, frumoasă, dar și blestemată din cauza păcatului!!

Mulți oameni au apucat-o în viață pe un făgaș greșit din cauza greșelilor făcute sau a experiențelor negative pe care le-au avut. Ei au permis gustului amar al înfrîngerii să le pătrundă adînc în suflet pînă cînd toate gîndurile și atitudinile lor au devenit negative. Viețile lor au început să graviteze în jurul căderii, în loc să se ridice și să se sprijine pe Domnul și pe bucuria călătoriei cu Dumnezeu!

În Scripturi există două exemple celebre de unde reiese că modalitatea noastră de reacție la o cădere ne determină rezultatele!

Regele Saul și regele David s-au aflat amîndoi pe tronul Israelului. Ambii au fost aleși de Dumnezeu și ambii aveau nenumărate calități. Ambii au căzut! Saul s-a lăsat afectat și descurajat de eșecul său atît de mult, încît s-a auto-acrit și auto-otrăvit și a suferit o moarte violentă.

Regele David s-a pocăit și i-a cerut lui Dumnezeu îndurare și după păcatele comise, s-a bucurat de ani buni în care și-a condus poporul.

În Noul Testament eixstă un alt caz celebru. Iuda și Petru, ambii ucenici ai lui Isus; ambii au căzut. Iuda, după cădere, doar se amărăste, se căiește și se … prăpădește; însă Petru se pocăiește, privește la Dl Isus și se ridică! Dacă ar fi privit în altă parte și el ar fi fost pierdut! Rezultatul îl știm toți!

Nu uitați: eșecul nu constă în cădere! Eșecul apare atunci cînd ne lăsăm demoralizați de cădere, cînd acesta pune stăpînire pe viața noastră. Cînd refuzăm să ne mai ridicăm!

Vă îndemn să urmați exemplul unui bărbat care s-a ridicat în picioare în capela facultății și a spus: „Nu sunt niciodată jos! Fie sunt în picioare, fie mă ridic!”

„Numai viermii nu cad” a spus Vladimir Pustan! Să nu uităm nici acest adevăr …. deranjant!

Dacă nu ești vierme, sigur și tu ai căzut. Și dacă nu ești vierme, prin Harul lui Dumnezeu și tu te vei ridica!

Și cei neprihăniți cad de multe ori, dar tocmai pentru că sunt neprihăniți se ridică, își continuă drumul, dar îi ajută și pe alții să se ridice!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s